StoryEditorOCM
Crna kronikaFilmska priča

Sretno okončana potraga za Filipom Praženom (31) iz Sitnog Donjeg: Zbog cure raskinuo s fratrima, pa im se htio vratiti kad je ljubav pukla

Piše Ante Talijaš
8. veljače 2018. - 12:37

U srijedu ujutro PU šibensko-kninska izvijestila je medije kako je zaprimljena prijava da se u utorak, 6. veljače, u nepoznatom pravcu iz svoje obiteljske kuće u Sitnom Donjem (Perković) udaljio 31-godišnji Filip Pražen s osobnim automobilom KIA rio.

Filipov nestanak, inače, policiji su prijavili njegovi roditelji, s kojima je živio, nakon što im se sin nije vratio s posla i nakon što su od njegova radnog kolege doznali da se Filip u utorak ujutro nije ni pojavio na radnom mjestu u Šibeniku, u Službi prodaje Hrvatskog telekoma, u kojoj je kao vanjski suradnik bio zaposlen od početka ove godine.

Policija se "digla na noge" i krenula u intenzivnu potragu za nestalim mladićem, a svi portali objavili su vijest o ovom slučaju i apel policije građanima da svojim dojavama pomognu u traženju. Okolnosti pod kojima se Filip udaljio od kuće, a to je činjenica da sa sobom nije ponio svoja dva mobitela, te zatim njegovo nepojavljivanje na radnom mjestu, bili su itekako razlog za veliku zabrinutost, pa čak i za crne slutnje kod roditelja i mještana Sitnog Donjeg oko ishoda misterioznog nestanka.

U srijedu, pak, nešto malo poslije podneva pojavila se neslužbena informacija da je Filip Pražen živ i zdrav i da se nalazi u – franjevačkom samostanu u Međugorju. Tu informaciju je privatnim kanalima dobio i otac Miro te se on odmah svojim automobilom zaputio u to poznato vjersko središte.

Otac je Filipa i pronašao u nekom od međugorskih restorana, a navečer su se već vratili kući.
- Najvažnije je da je Filip živ i zdrav. Iznenadio se kad me je ugledao. Zajecao je i zagrlio me. Zbog čega se ovo sve dogodilo? Ma nešto se u mom sinu slomilo. Ali ne mogu vam o tome govoriti, to su stvari jako osjetljive i osobne su naravi - kazao nam Miro Pražen nakon povratka kući iz Međugorja.

Dodao je kako je pri povratku, na graničnom prijelazu, izvijestio hrvatsku policiju o pronalasku sina za kojim bila objavljena službena policijska potraga. Sve je potvrdila i šibenska policija.

Zanimljivu verziju o Filipovu "nestanku" ispričao nam je jedan mještanin, koji je inzistirao da mu ne spominjemo ime.
– Filip je studirao teologiju u Splitu, učio je za fratra. Kao mladi fratar pripravnik službovao je u franjevačkim samostanima u Sinju i na Visovcu. Međutim, pred kraj studija, naš Filip se u Splitu zaljubio u jednu djevojku. Bila je to velika ljubav i zbog nje se Filip "skinuo" iz fratarske službe, a teologiju je ipak završio i ima zvanje vjeroučitelja. Ta njegova ljubavna veza trajala je tri godine, a onda je pukla i otprije godinu dana više nije s tom djevojkom. Najvjerojatnije je odlučio da se ponovni zaredi za fratra, i stoga je otišao u franjevački samostan u Međugorje, a o svojoj odluci nije želio ništa reći roditeljima i prijateljima – kazao nam je naš sugovornik, koji dobro poznaje obitelj Pražen.

No, ostali mještani s kojima smo razgovarali naveliko su bili iznenađeni Filipovim nestankom i nisu se željeli baviti "teorijama".
– Filip bi bio posljednji u našem selu na kojeg bi uopće pomislio da je nestala osoba. Svi ga znamo kao odličnu osobu, izuzetno vesele naravi i uvijek susretljivog i srdačnog čovjeka. Ničim nije odavao da bi mogao imati nekakve životne probleme - kazao nam je mještanin Sitnog Donjeg.

18. travanj 2024 13:36