StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijski bilten

U Vodicama vozio s 2,2 promila alkohola u krvi, na autocesti Mercedesom raspalio 245 kilometara na sat<br /> <br />  

Piše sibenski.hr
5. veljače 2018. - 19:46

Prema statističkim pokazateljima proteklog tjedna, točnije od 29. siječnja do 4.veljače, na području kojeg pokriva PU šibensko-kninska zabilježeno je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Najveći broj, odnosno njih šest, dogodilo se na području Šibenika, a jedna na području Knina.

Kao i u većini slučajeva, u i ovim prometnim nesrećama, utvrđeno je da je jedini uzrok nesreće neprilagođena brzina kretanja vozila. U tom tjednu policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeli 622 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (258), sigurnosni pojas (118), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (54), nepropisno uključivanje isključivanje (30), nepodvrgavanje preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga u organizmu (18), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (6), a ujedno je iz prometa isključeno 63 vozača i 11 vozila.

Osim toga, 4. veljače oko 23,20 sati u Vodicama je zatečen 51-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom Ford Fiesta, šibenskih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 2,21 promila alkohola u krvi.

Dan ranije, 3. veljače oko 12,50 sati na autocesti A-1 kod čvora Pirovac, 52-godišnjak vozio Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka brzinom od 245,8 kilometara na sat. Vozaču je na mjestu prekršaja uručen prekršajni nalog.

- Statistički pokazatelji u prometu u proteklom tjednu, u odnosu na broj utvrđenih prekršaja, pokazuju da vozači nedovoljno poštuju odredbe Zakona o sigurnosti u prometu na cestama, stoga upozoravamo vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da tijekom vožnje ne koriste mobitele kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće, navodi se u tjednom izvješću o nesrećama u cestovnom prometu PU šibensko-kninske.








 

19. travanj 2024 18:08