StoryEditorOCM
Crna kronikaTeško ozlijedili interventnog policajca

Tužiteljstvo objavilo detalje tučnjave u sportskoj dvorani na Baldekinu: Sudac istrage odredio zatvor 33- godišnjaku i 28- godišnjaku, za 22- godišnjaka samo mjere opreza i zabrana posjećivanja sportskih priredbi

Piše Šibenski.hr
1. veljače 2018. - 15:49

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo i službeno se oglasilo te objavilo detalje tučnjave koja se dogodila u sportskoj dvorani na Baldekinu u nedjelju 28. siječnja. Podsjetimo, tada je nekolicina pripadnika navijačke skupine Funcuti prepoznala jednog od simpatizera Hajduka koji je navodno sudjelovao u napadu Torcide na Funcute na šibenskom Starom pazaru u listopadu prošle godine. Funcuti su krenuli u fizički obračun s tim torcidašem u čemu su ih pokušala spriječiti dvojica policijskih službenika koji su bili izvan službe. Međutim, u tučnjavi koja je nastala upravo je najgore prošao 26- godišnji M.P., pripadnik Interventne policije koji je zadobio teške tjelesne ozljede.

Evo što su o tom događaju kazali u DORH-u:
- U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 30. siječnja 2018. privedena sedmorica hrvatskih državljana (1990., 1985., 1997., 1993., 1992., 1993. i 1996.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi ili napadu na gledatelje ili druge osobe iz čl. 31.a st. 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a trojica od njih i da su počinili još i napad na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. i st. 1. Kaznenog zakona- izvijestili su iz tužiteljstva u četvrtak.

Kako navode u DORH-u, postoji osnovana sumnja da su kaznena djela počinili na način da su 28. siječnja 2018. oko 17.20 sati u sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku, tijekom utakmica Udruge za mali nogomet Šibensko-kninske županije, sedmorica okrivljenika; nakon što je jedan od njih kao pripadnik jedne navijačke skupine prepoznao u blizini pripadnika druge navijačke skupine; došli do prostora šanka u hodniku sportske dvorane gdje je bila ta osoba u društvu još jednog mladića, a gdje su bila i dvojica policijskih službenika izvan službe.

U tužiteljstvu osnovano sumnjaju da je okrivljeni 22-godišnjak tada verbalno napao pripadnika protivničke navijačke skupine i krenuo prema njemu u namjeri da ga i fizički napadne, na što su reagirala dvojica policijskih službenika govoreći im da su oni policijski službenici i da prestanu s napadom, ali se 22-godišnjak nije obazirao već mu se pridružili 25-godišnjak i 26-godišnjak pokušavajući prići dvojici mladića ispred kojih je stao jedan od policijskih službenika kako bi ih zaštitio od daljnjeg napada povlačeći ih prema zapadnom izlazu, dok su okrivljenici zamahivali rukama preko njega i pokušavali udariti mladiće.

Potom su 33-godišnjak, 28-godišnjak i 20-godišnjak prišli drugom policijskom službeniku koji im se kao takav i predstavio te ga više puta udarili šakama i nogama po glavi i tijelu (zadobio tešku tjelesnu ozljedu: slomljena nosna kost s pomakom) nakon čega su se i njih trojica pridružili napadu na dvojicu mladića koje je svojim tijelom štitio drugi policijski službenik i koji je, vidjevši u blizini još jednog policajca, doviknuo mu da smiri okrivljenike koji su nakon toga prestali s napadom.

Nakon što su svi osumnjičenici ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, dok je protiv trojice od njih sucu istrage predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a četvorica su puštena da se brane sa slobode.

Sudac istrage je u odnosu na 33-godišnjaka i 28-godišnjaka prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je u odnosu na 22-godišnjaka odbio prijedlog i odredio mu mjere opreza zabrane posjećivanja svih sportskih priredbi na području Republike Hrvatske u kojima ne sudjeluje kao igrač, kao i obvezu javljanja u policijsku postaju jednom tjedno.

16. travanj 2024 18:15