StoryEditorOCM
Crna kronikaPosljedice tučnjave na Baldekinu

Policija nastavlja s uhićenjima: Priveden još jedan Funcut zbog napada na simpatizere Hajduka

Piše Ante Talijaš, Šibenski.hr
31. siječnja 2018. - 13:47

Kako je i najavljeno, šibenska policija nastavlja s krim istraživanjima vezanima za nemile događaje koji su se zbili u spoprtskoj dvorani na Baldekinu u nedjelju predvečer za vrijeme odigravanja utakmica Županijske malonogometne lige

Iz šibenske policije su u srijedu ujutro izvijestili kako je u Policijskoj postaji Šibenik dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom osumnjičenim za sudjelovanje u tučnjavi.

- Osumnjičeni je, kao pripadnik navijačke skupine „Funcuti“, 28. siječnja oko 17,20 sati u Šibeniku u športskoj dvorani, zajedno s ostalim osumnjičenim, zbog ranijih međusobnih sukoba, verbalno, a potom i tjelesno napao dva simpatizera NK „Hajduk“.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Kako smo ranije izvještavali, pripadnik šibenske Interventne policije M.P. (26) zadobio je teške tjelesno ozljede, nakon što su njega i njegovog kolegu fizički napali pripadnici šibenske navijačke skupine Funcuti. Kako doznajemo u PU šibensko-kninskoj, za fizički napad na njihova policijsko službenika i nanošenje tjelesnih ozljeda, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su 33-godišnjak, 28-godišnjak i 21-godišnjak iz Šibenika. Ovoj trojki određen je pritvor, a iza rešetaka završila su još trojica pripadnika Funcuta, 26-godišnjak, 25-godišnjak i 22-godišnjak, a koji su osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi, odnosno za napad na dvojicu 'torcidaša'.

Kako doznajemo, do ovog nemilog događaja došlo je u nedjelju oko 17,20 sati u sportskoj dvorani 'Baldekin' u Šibeniku, a za vrijeme odigravanja utakmice Županijske malonogometne lige. Na prostoru ispred šanka dvorane 'Baldekin' šestorica pripadnika Funcuta su zbog ranijih međusobnim sukoba, verbalno, a potom i tjelesno napali dva navijača Hajduka, pripadnika Torcide.. Na mjestu napada zatekla su se dvojica policijskih službenika izvan službe.

S ciljem da spriječe daljnji sukob, oni su se predstavili izvadivši policijske značke i izdali upozorenje Funcutima da prestanu s nasiljem. Međutim, među njima, trojica 'Funcuta' oglušili su se na policijsku zapovijed, štoviše, napali su i teško ozlijedili interventnog policajca M.P. koji je, kako neslužbeno doznajemo, zadobio napuknuće nosne kosti i arkade.
Iz šibenske policije su priopćili, da se nastavlja kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog događaja.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, među dvojicom 'torcidaša' koji su napadnuti bio je L.A. iz Perkovića. Na njega su se Funcuti okomili jer se on, navodno, javno hvalio kako je prije tri mjeseca organizirao dolazak brodom u Šibenik veće skupine pripadnika Torcide koja je fizički napala Funcute na starom pazaru u središtu Šibenika, a prije utakmice nogometnog kupa između Šibenika i Hajduka na Šubićevcu.

U toj tučnjavi od udaraca metalnom šipkom teške ozljede glave zadobio je Igor Anaković, tajnik navijačke skupine Funcuti. Nakon tučnjave, u pritvoru je završilo 60-ak pripadnika Torcida protiv kojih su podignute kaznene prijave zbog kaznenih djela iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim događajima, a protiv petorice i kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.



 

20. travanj 2024 03:00