StoryEditorOCM
Crna kronikaVozio pijan kao čep:

"Rekorder" prošlog vikenda "napuhao" 2,19 promila

Piše Šibenski.hr
15. siječnja 2018. - 11:13

Prometni policajci prošlog su vikenda bili prisutniji na šibensko-kninskim cestama više nego u "obične" dane. Policijska uprava šibensko-kninska, naime, provela je, kako je i najavila, pojačanu kontrolu sudionika u prometu. Cilj je bio, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU, spriječavanje i sankcioniranje "četiri glavne ubojice u prometu".

- Kontrolirano je 316 vozila, kojom prilikom je utvrđeno 215 prekršaja. Izdvajamo 95 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i(li) droga, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. Valja dodati da je zabilježeno još 13 prometnih i 56 ostalih prekršaja-precizira Kosor.

Dodaje, također, kako je u Vodicama u ranim jutarnjim satima subote (oko 3 sata), zatečen 44-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Fiat Punto šibenskih registarskih oznaka. Pri alkotestiranju izmjerena mu je koncentracija od 2,19 g/kg alkohola u tijelu.

- Taj vozač je, uz 50-godišnjaka kojemu je istog dana oko 1 sat u Šibeniku, pri upravljanju osobnim automobilom Audi, šibenskih registracijskih oznaka, izmjerena koncentracija od 1,88 g/kg alkohola u organizmu, zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja. To je standardni postupak koji se provodi radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja-pojasnila je glasnogovornica.

Prema statističkim pokazateljima, u razdoblju od 12. do 14. siječnja na šibensko-kninskom području se dogodilo 6 prometnih nesreća, od kojih je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, a 5 sa materijalnom štetom. Jedna je soba zadobila lake tjelesne ozljede.

- Pozivam vas da putem svog medija opetovano upozoravate vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čime značajno doprinose osobnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu-rekla je Kosor.

16. travanj 2024 16:40