StoryEditorOCM
Crna kronikaEpilog stravične prometne nesreće na Vodičkoj zaobilaznici

Podignuta optužnica protiv 25- godišnjeg Josipa Strpića koji je ljetos pijan brzinom od 145 na sat udario u Mercedes u kojem je poginuo vodički Zagrepčanin Marin Jurković (37). Iza nesretnog Marina ostalo je dvoje malodobne djece

Piše Ante Talijaš
11. siječnja 2018. - 14:52

Nakon pet mjeseci, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjeg Josipa Strpića iz Biograda zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Naime, okrivljenik je dana 4. kolovoza prošle godine u 18,30 sati upravljajući osobnim automobilom mercedes zadarskih regestrija u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću na zapadnom raskrižju stare magistrale i novoizgrađene vodičke zaobilaznice u kojoj je u svom mercedesu smrtno stradao 37-godišnji Marin Jurković iz Zagreba, dok je njegova 42-godišnja supruga Martina zadobila teške tjelesne ozljede. U ovoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobile su 18-godišnja i 22-godišnja djevojka, putnice u mercedesu kojim je upravljao okrivljeni mladić iz Biograda, a koji je prošao s lakšim ozljedama.

U optužnici ODO Šibenik Josipu Strpiću stavlja na teret da je u protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama upravljao osobnim automobilom pod bitno smanjenim vozačkim sposobnostima zbog utjecaja alkohola (1,67 promila) kolnikom stare magistrale iz smjera Vodica prema Pirovu brzinom od 145 kilometara na sat, a koju nije prilagodio činjenici da mu predstoji svladavanje nepreklednog zavoja u desno i ulazak u raskrižje.

Tereti ga se da je neposredno ispred raskrižja s državnom cestom D-8 izgubio kontrolu nad upravljačem svog vozila i prešao na suprotni kolnički trak kojim je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera upravljao oštećeni Marin Jurković, pa je prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila oštećenika.

Uslijed udara, navodi se u optužnici ODO-a Šibenik, osobni se automobil odbio i izletio izvan kolnika na kameno-zemljanu površinu gdje se konačno i zaustavio, a Marin Jurković zadobio je tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, dok je njegova suvozačica zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, kao i dvije putnice iz okrivljenikova osobnog automobila.

Inače, supružnici Jurković ljetovali su kod Marinove bake Marice u Vodicama, rodnom mjestu Marinove majke Željke, a u Vodice su se vraćali iz Zadra gdje su bili u jednodnevnom posjetu prijateljima. Iza pokojnoga Marina ostali su 13-godišnja i dvogodišnja kći.
 
 


 

20. travanj 2024 04:46