StoryEditorOCM
Crna kronikaPrevara u Primoštenu

Pritvoren i kazneno prijavljen 66- godišnjak koji je "zamuljao" 50- godišnjaka u vezi prodaje kuće

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2017. - 11:14

Pritvoren je i kazneno prijavljen 66-godišnjak, kojeg se sumnjiči za prijevaru na štetu 50-godišnjaka, izvijestila je u četvrtak šibenska policija. Kako navode u policiji, osumnjičeni je oštećenom prešutio činjenicu da je godinu ranije, zbog uzetog zajma, založio nekretninu koju mu prodaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 66-godišnjak 4. kolovoza 2015. godine u Šibeniku, s namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, s 50-godišnjakom u agenciji za promet nekretninama sklopio ugovor o kupoprodaji nekretnine u Primoštenu za iznos od 330 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti na dan isplate. Kupac mu je taj iznos u potpunosti isplatio jer mu je 66-godišnji prodavatelj jamčio da je ta nekretnina isključivo njegovo vlasništvo i da na njoj u trenutku sklapanja ugovora nema nikakvih uknjiženih i neuknjiženih tereta u korist trećih osoba te da na navedenoj nekretnini ne postoji nikakvo pravo trećih osoba, priopćili su u Policijskoj upravi Šibensko- kninskoj.

Nadalje,istragom je utvrđeno da je tim lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica kupca doveo u zabludu jer je 28. travnja 2014. godine s drugom osobom sklopio ugovor o zajmu sa sporazumom o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava, a kao jamstvo vraćanja duga založio je i nekretninu koju je prodao 50-godišnjaku.

26. travanj 2024 19:45