StoryEditorOCM
Crna kronikaVeo tajni

Toni Cetinski je Mercedesom prešao preko nesretnog 62- godišnjaka; Jesu li te ozljede bile kobne?

Piše JL
14. studenog 2017. - 09:55

Istraga oko smrti 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina zvanog Braco na kojeg je Mercedesom u petak 3. studenog oko 14 sati u rovinjskoj Pustoj ulici naletio poznati pjevač Tony Cetinski, i dalje je obavijena velom tajne.

Na brojne upite novinara pulsko tužiteljstvo reagiralo je priopćenjem u kojem je samo podsjetilo da su izvidi, a koji se po njihovu nalogu i dalje provode, tajni. No, kako smo doznali, obdukcijom, očevidom i vještačenjima definitivno je ustanovljeno da je Kevljanin ležao na kolniku u trenutku kad ga je Cetinski udario Mercedesom, a lijevim prednjim kotačem prešao mu je preko nadlaktice jedne ruke te prouzročio još neke podljeve koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtonosni. Prema neslužbenim informacijama, u MUP-ovu Centru "Ivan Vučetić" u ponedjeljak su trebala biti završena neka toksikološka vještačenja i dostavljena tužiteljstvu.

Nakon nesreće koja je izazvala veliki interes medija i javnosti, policija je čak zatražila i provjeru je li u trenutku nesreće Cetinski razgovarao i eventualno pisao SMS poruke odnosno sve relevantne podatke o prometu njegova mobitela koji bi policiji mogli biti od koristi u istrazi. Provjereni su i svi podaci je li unazad pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća, a izlistan je i "prometni dosje" vozača. Mercedes kojim je Cetinski pregazio 62-godišnjaka još je u krugu policije. Ibrahim Kevljanin na kojeg je naletio Cetinski pokopan je 9. studenog na rovinjskom groblju.

Nakon nesreće pjevač je za Gloriju izjavio da se, iako je u šoku, poprilično dobro sjeća nesreće, no da mu nije jasno kako se sve to dogodilo jer je tom jako uskom ulicom prošao puno puta i zna kako je oštar jedan od zavoja u toj uličici.
- Morate pažljivo skretati pa gotovo i stati da biste uopće mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo, a tako sam i postupio. Jako sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod podvozja automobila. Stao sam i izašao iz automobila i pogledao ispod auta i nisam ništa vidio. Pogledao sam drugi put, iz drugog kuta, i vidio ono što sam najmanje očekivao - čovjeka. Taj prizor cijeli život će mi biti urezan u sjećanje - ispričao je Cetinski. Jedino što je u tom trenutku htio je znati je li osoba ispod automobila živa i htio je napraviti sve samo da ga spasi.

Tony Cetinski trenutno nije u Rovinju, a odvjetnica Gordana Grubeša koja ga zastupa još nije dobila nikakve relevantne podatke o navedenom slučaju. Pulsko općinsko državno odvjetništvo u petak je priopćilo kako "provodi potrebne izvide tijekom kojih su izdani potrebni nalozi i bit će poduzete druge potrebne radnje u cilju utvrđenja svih okolnosti događaja odnosno smrtnog stradavanja 62-godišnjeg muškarca 3. studenog 2017. oko 14 sati u Rovinju".

- S obzirom na to da je postupanje tijekom izvida tajno, i da tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom, državno odvjetništvo ovim priopćenjem odgovara na zaprimljene upite novinara navodeći samo informaciju o tijeku izvida dok pojedinosti i rezultate svake pojedine radnje neće niti smije iznositi neovisno o interesu javnosti. Po okončanju postupanja i po donošenju meritorne državnoodvjetničke odluke vezano za na navedeni događaj, javnost će biti pravodobno obaviještena - navodi se u priopćenju tužiteljstva.

19. travanj 2024 07:31