StoryEditorOCM
Crna kronikaNakon 28 godina braka

Bivša supruga 'zadarskog Fritzla' koji je godinama silovao kćer i zlostavljao obitelj: Trebao je dobiti i veću kaznu, ja bih ga poslala na električnu stolicu!

30. rujna 2017. - 11:24

Kad sam čula presudu, osjetila sam olakšanje. Bila sam zadovoljna, sretna. Trebao je dobiti i više. Ja bih ga najradije poslala na električnu stolicu.

Govori nam to tihim glasom bivša supruga 51-godišnjeg Zadranina koji je u četvrtak na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja rođene kćerke s kojom je dobio i dijete te psihičkog i fizičkog maltretiranja šestero djece i supruge.

Zadarski Fritzl svoju je najstariju kćerku počeo silovati u dobu od 12 godina i nije prestao sve do prošle godine kada je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1500 puta i svaku put je, prema obrazloženju presude suca Borisa Radmana, svršio u njoj.

U namjeri da dobijemo komentar nekog od članova obitelji koja je tijekom 15 godina bila izložena monstruoznom i bestijalnom zlostavljanju od strane poremećenog, agresivnog i dominantnog oca, pozvonili smo na vrata njihova doma, bez prethodne najave.

Kad se iza drvenih vrata pojavila žena sitne građe, u ranim 50-ima, i kad smo joj se predstavili, spremno nas je pozvala u kuću i s iznenađujućom lakoćom započeli smo razgovar o neizrecivim traumama kroz koje su ona i njezina djeca godinama prolazili.

Od svog zlostavljača uspjela se razvesti u siječnju ove godine, nakon 28 godina braka, a zahtjev je podnijela odmah nakon njegova privođenja krajem srpnja prošle godine.

- Mi smo sada normalna obitelj. Od kada njega nema, mirnije se živi. Sad i djeca žive normalnije nego ikad prije. Žive onako kako su oduvijek trebala živjeti u jednoj normalnoj obitelji. Svi su već punoljetni i polagano izgrađuju svoje živote. Živimo skromno, ali mirno, blagoslovljeno. Ja sam uvijek bila sretna s malim stvarima, a mi sad imamo upravo to: mir u kući – započinje svoju nevjerojatnu priču ova jedostavna i skromna Zadranka.
 
Cijelu priču pročitajte u subotu u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije
 

20. travanj 2024 01:57