StoryEditorOCM
Crna kronikaHladi glavu iza rešetaka

Evo kako je divljao pijani 52- godišnji vozač autobusa: Putnici su vrištali i tek nakon dva kilometra ih je pustio van, a kada su ga policajci priveli u postaju jednog je udario u prsni koš. Usput mu je prijetio da će ga ubiti kad- tad!

Piše Šibenski.hr
13. rujna 2017. - 10:27

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je priveden hrvatski državljanin (1965.) zbog osnovane sumnje da je, u stjecaju, počinio kaznena djela obijesne vožnje u cestovnom prometu napada na službenu osobu i prijetnje, izvijestili su iz šibenskog tužiteljstva.

Narvno, radi se o 52- godišnjem profesionalnom vozaču tvrtke iz Zagreba, koji je u nedjelju oko podne u mejstu Žagrović zatečen kako uprvalja putničkim autobusom u kojem je bilo četvero putnika s 3,16 promila alkohola u krvi.

U šibenskom DORH- u navode kako postoji osnovana sumnja da je on, 10. rujna 2017. oko 12,00 sati u Kninu; protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama; u stanju alkoholiziranosti, pri zasad točno neutvrđenoj koncentraciji apsolutnog alkohola u krvi, ali svakako većoj od 1,50 g/kg, upravljao autobusom na relaciji Knin–Zadar.

Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag, a kad su putnici u tom autobusu to vidjeli i počeli vrištati te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć službe 112, osumnjičenik je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a uslijed ovakve vožnje četvero je putnika doživjelo akutni stres.

Postoji osnovana sumnja i da je poslije opisanog događaja, u prostorijama Policijske postaje Knin, tijekom policijskog uredovanja povodom opisane vožnje, nakon što je upitao uređujućeg policijskog službenika koliko treba platiti da se sve odmah riješi i je li dovoljno 500,00 kuna, na što mu je policijski službenik odgovorio da je to neplativa kazna na mjestu događaja te da mora ići pred suca, prišao policijskom službeniku i zatvorenom šakom zamahnuo prema njegovoj glavi kako bi ga udario.

Policijski službenik izbjegao je udarac izmakavši glavu udesno pa ga je ovaj šakom pogodio u prsište nanijevši mu tjelesnu ozljedu (kontuzija lijeve strane prsnog koša), a nakon toga je još nekoliko puta zamahivao rukama pokušavajući udariti policijskog službenika u čemu nije uspio, ali ga je pritom vrijeđao nazivajući ga pogrdnim imenima i kazao mu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad.

S ovim postupanjem osumnjičenik je prestao tek kada su ga policijski službenici savladali i stavili mu sredstva za vezivanje, dok je izrečenom prijetnjom kod policijskog službenika izazvao strah.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage podnijelo je prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

25. travanj 2024 17:20