StoryEditorOCM
Crna kronikaJugo razbuktalo požare

Još gori kod Pokrovnika - lokaliziran požar iznad Tisnog: Ugrožena bila i dva odašiljača mobilnih operatera

Piše Šibenski.hr, Hina
24. srpnja 2017. - 21:08

NOVO
Lokaliziran je požar koji je u ponedjeljak poslijepodne buknuo poviše Tisnog, pa su dva kanadera ponovno upućena na područje Drniša gdje gori između Pokrovnika i Pakova sela.

U šibenskom Centru 112 doznaje se kako je požar kod Tisnog izbio oko 16,30 sati, a lokaliziran je oko 17,50 sati.
 Izgorjelo je 1,5 hektara trave i makije.

 "U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca s devet vozila i dva kanadera, koji su upućeni natrag u Pokrovnik na još par izbacivanja vodenih bombi, pa će dalje po zapovijedi ako bude potrebe za njihovom pomoći", kažu u Centru 112.

 Naime, kanaderi su popodne bili prvo upućeni na požarište kod Drniša, gdje je gorjelo oko 20 hektara makije i niskog raslinja, a požar je na tlu gasilo 30 vatrogasaca

 Dva kanadera potom su oko 17 sati s požarišta u Drnišu upućeni na požarište na brdu poviše Tisnog, a predvečer su vraćeni na drniško područje.


RANIJE
U ponedjeljak oko 16,30 sati izbio je požar na brdu iznad Tisnog. Budući da je u to vrijeme poečo puhati jak jugozapadnjak prijetila je opasnost da se vatra proširi. Najugroženija su bila dva odašiljača mobilnih operatera.

Međutim, vatrogasci su vrlo brzo reagirali i izašli na teren s devet vozila i 25 gasitelja. U pomoć su im priskočila i dva kanadera koja su gasila požar na prostoru između Pokrovnika i Pakova sela.

Kanaderi su izbacili nekoliko vodenih bombi i otišli s požarišta nakon nešto više od pola sata. Premda požar još nije lokaliziran iz Centra 112 kažu da bi vrlo brzo trebao biti stavljen pod kontrolu.

Inače, prije spomenuti požar kod Pokrovnika u jednom trenutku su gasila četiri kanadera, od čega su dva preusmjerena u Tisno. Između Pokrovnika i Pakova sela izgorjelo je 20-hektara makije i niskog raslinja.

25. travanj 2024 23:20