StoryEditorOCM
Crna kronikaDobio 20 godina

Vrhovni sud prepolovio kaznu Draganu Paravinji: Ubojica Antonije Bilić za četiri godine će moći tražiti da izađe iz zatvora

Piše Šibenski.hr
6. srpnja 2017. - 12:42

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je presudu da se Dragan Paravinja, optužen za ubojstvo Antonije Bilić, osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, što je dvostruko manje od presude koju je donio Županijski sud u Splitu.

Vrhovni sud je prihvatio žalbu Dragana Paravinje i donio presudu kojom ga se osuđuje na jedinstvenu kaznu od 20 godina godina zatvora. Vrhovni sud je smanjio kaznu sa 40 na 20 godina zatvora, i to zato što je kvalifikaciju teškog ubojstva preinačio u kvalifikaciju tzv. običnog ubojstva. Sud smatra da je prvostupanjski sud dobro utvrdio činjenično stanje, ali da se povrijedio Kazneni zakon.

Paravinji će se, odluka je Vrhovnog suda, u izdržavanje kazne uračunati i šest godina provedenih u pritvoru i istražnom zatvoru. Slijedom toga, kada za 4 godine odsluži polovicu zatvorske kazne, može tražiti da ga puste iz zatvora, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Dragan Paravinja nepravomoćno je u ožujku 2016. godine osuđen na 40 godina jedinstvene kazne zatvora. Županijski sud u Splitu presudio mu je 35 godina za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić (17) u lipnju 2011. godine, 4 godine i 6 mjeseci za pokušaj silovanja na području BiH te 2 godine i 10 mjeseci za pokušaj silovanja Omišanke koji se dogodio sredinom 2011. godine. Kazna je objedinjena na 40 godina.

18. travanj 2024 16:29