StoryEditorOCM
Crna kronikaStariji na meti prevaranata

Građani oprez: Ne otvarajte vrata sumnjivim osobama koje se predstavljaju kao zdravstveni radnici - lako je moguće da su lopovi

12. svibnja 2017. - 11:57

U četvrtak je policiji nepoznata počiniteljica, lažno se predstavljajući, 83-godišnjakinji iz stana otuđila nakit vrijedan preko tisuću kuna.
Protiv nepoznate počiniteljice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenog nakita.

U vezi s tim slučajem iz šibenske policije su odaslali apel u kojem pozivaju na oprez:
- Obzirom da smo u nekoliko posljednjih dana zabilježili dvije krađe koja su izvršene na isti način, a kojim su oštećene starije osobe, pozivamo sve građane, a posebno starije osobe koje žive same, da zbog izbjegavanja raznih mogućnosti prijevara, krađa i slino, bez prethodne provjere, ne otvaraju vrata nepoznatim i sumnjivim osobama i da ne dozvoljavaju ulazak u stan osobama koje se predstavljaju kao službene osobe i to najčešće kao zdravstveni radnici, predstavnici banaka i slično- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Osim toga, Kosor upozorava građane da ne nasjedaju telefonskim pozivima u kojim netko traži uplatu određenog novčanog iznosa u bilo koju svrhu, da nikome ne daju svoj novac, da preko telefona nikome ne daju svoje osobne podatke i da dobro čuvaju svoje bankovne kartice i osobne isprave.

- U svim tim slučajevima uputno je događaj odmah prijaviti policiji na besplatan broj 192, a ukoliko je moguće da zapamte opis osobe ili telefonski broj pozivatelja- zaključila je glasnogovornica šibenske policije

24. travanj 2024 22:05