StoryEditorOCM
Crna kronikaPrometna kod Tepljuha

Muškarac (23) vozio pijan i bez dozvole pa izazvao trostruki sudar motora - on i njegov godinu dana mlađi putnik na motociklu završili u bolnici s teškim ozljedama

10. travnja 2017. - 13:07

U nedjelju oko 14,40 sati na državnoj cesti D-33 u mjestu Tepljuh dogodila se prometna nesreća u kojoj su 23-godišnji vozač motocikla i 22-godišnji putnik na tom motociklu teže ozlijeđeni, a koji su nakon pružene im liječničke pomoć u Općoj bolnici Šibenik, prevezeni su na daljnje liječenje u Klinički bolnički centra Split. U ovoj prometnoj nesreći je lakše ozlijeđena 60-godišnja njemačka državljanka, kao vozačica drugog motocikla.

Do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, upravljajući motociklom Honda, splitskih registracijskih oznaka, pri ulasku u desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, prešao na lijevi kolnički trak namijenjena za kretanje vozila iz suprotnog smjera, gdje udara u motocikl Honda njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 60-godišnja njemačka državljanka.

Nakon toga 23-godišnji vozač motociklom udara u potporni zid nadvožnjaka te skupa sa putnikom i motociklom pada na kolnik gdje se i zaustavlja,

Tom prilikom u namjeri izbjegavanja sudara 77-godišnji njemački državljanin, kao vozač trećeg motocikla BMW, njemačkih registracijskih oznaka je udario u ova oba motocikla i pao na kolnik.

Protiv 23-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

19. travanj 2024 05:57