StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicija na cesti

U Kninu uhićen višestruki počinitelj prometnih prekršaja i slijedeća dva tjedna provest će u šibenskom zatvoru

Piše Katarina Rudan
16. ožujka 2017. - 13:47


Jučer između devet i 15 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske  provedena je preventivno-represivna akcija u sklopu TISPOL-a, usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te nepropisnog načina prijevoza djece u vozilima.
Kontrolirano je 179 vozila, te je poduzeta 71 mjera iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 57 mjera nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet mjera nepoštivanja brzine kretanja vozila i dvije  mjere upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom provođenja akcije oko u 9.50 sati u ulici 7. gardijske brigade u Kninu je zatečen 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes, riječkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja (recidivist), radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, 24-godišnjak je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u Šibeniku u trajanju od 14 dana.

- Napominjemo da i nadalje provodimo pojačane aktivnosti na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Šibensko-kninske županije, usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama., navode u priopćenju iz šibenske policije.

Ujedno sve sudionike u prometu upozoravaju da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

 




 

19. travanj 2024 00:55