StoryEditorOCM
Crna kronikaIncident kod Senja

Tri Šibenčanina završila u zatvoru zbog napada na Armadu, prijeti im kazna do pet godina: Krenuli smo u provod, nismo osuđivani i nemamo zabranu!

Piše PSD
16. ožujka 2017. - 11:04

U riječki zatvor smještena su jučer trojica mladića koje je policija uhitila pod sumnjom da su bili dio veće organizirane skupine huligana koji je u noći na nedjelju u blizini mjesta Bunica kod Senja postavila barikade i iz zasjede napala riječke navijače koji su se vraćali iz Splita, kao i kombi s labinskim rukometašima.

Iza rešetaka su završila trojica Šibenčana: Luka Mrčela (27), za kojeg se navodi da je profesor, Jerko Pešić (21), Šibenčanin koji sada ima adresu u mjestu Čista Velika (Vodice), a po zanimanju je nautičar sa završenom srednjom pomorskom školom i Damir Rak (21), student za kojeg se također navodi da je završio srednju pomorsku školu. Dosad nisu osuđivani.

Trojicu je policija jučer poslijepodne privela sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja je prihvatila prijedlog tužiteljstva i odredila im istražni zatvor zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i supočinitelje kaznenog djela koji još nisu otkriveni i ispitani, te ponoviti kazneno djelo, piše Novi list.

Određena je i visina jamstva od po 30 tisuća kuna, čijim plaćanjem mogu biti pušteni da se u daljnjem postupku brane sa slobode.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo trojicu sumnjiči za kazneno djelo izazivanje nereda, uključujući i stavak kojim se tretira kazneno djelo počinjeno iz mržnje, uz uporabu opasnog oruđa i dovođenje u opasnost života i zdravlja ljudi. Kazneni zakon za ovaj delikt predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Neslužbeno se saznaje kako su ispričali da su nakon utakmice u Splitu krenuli u provod prema Rijeci, te da su u jednom trenutku, nešto prije ponoći, naišli na policijski punkt u Senju, došavši iz smjera sjevera, Žute Lokve.

Prema njihovim riječima, tamo su im policajci, nakon što su ih legitimirali i identificirali, rekli kako nije uputno da idu dalje, pa su se okrenuli i otišli natrag za Šibenik. Tvrde, u biti, da se čak može smatrati da imaju alibi, s obzirom na to kada su bili na naplatnoj kućici na Žutoj Lokvi. Uhićeni su u ponedjeljak navečer, dva dana nakon ekscesa, piše Novi list.

– Prema dostupnim saznanjima, trojica osumnjičenih ne samo da dosad nisu osuđivana, nego nisu evidentirani ni kao navijači-izgrednici i nemaju zabranu dolaska na utakmice – ukazuje Škrlec, koji se zasad, kao ni branitelj drugoosumnjičenog Pešića, odvjetnik Vlado Vladika, decidirano ne izjašnjava hoće li se žaliti na rješenje o istrazi i istražni zatvor, ili će pokušati ishoditi obranu sa slobode za osumnjičenog uplatom jamčevine, jer to ovisi i o potezima tužiteljstva.

19. travanj 2024 06:33