StoryEditorOCM
Crna kronikaDolijali drniški lopovi

Pokrali namještaj i nakit, a starijem Drnišaninu s računa počistili 13.000 kuna

Piše Katarina Rudan
10. ožujka 2017. - 11:14


U Policijskoj postaji Drniš je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom i 20-godišnjakom osumnjičenim za dvije teške krađe na štetu 61-godišnjak i 66-godišnjakinje i računalnu prijevaru na štetu 69-godišnjaka, za koje kazneno djelo je osumnjičen i još jedan 20-godišnjak.

Osumnjičeni maloljetnik i 20-godišnjak su između prosinca prošle godine i ožujka mjeseca u Drnišu provalili u kuće trenutno odsutnih oštećenih vlasnika iz kojih su otuđili razni namještaj, inventar i nakit. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je osumnjičeni maloljetnik između 12. i 17. siječnja u Drnišu, bez znanja i odobrenja oštećenog 69-godišnjaka u više navrata koristio njegovu bankovnu karticu, tako što su osumnjičeni 20-godišnjaci putem interneta u kladionici na svoje ime otvorili račun na koji su s te bankovne kartice u više navrata prebacili ukupan iznos od 13.000 kuna, koji su potom podigli u poslovnici kladionice u Drnišu i sva trojica međusobno podijelili.
Osumnjičeni će biti kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.



 

20. travanj 2024 09:08