StoryEditorOCM
Crna kronikaOčevid nesreće u Žitniću

Zbog prevelike brzine BMW-om izletio s ceste, udario u suhozid i odletio u zrak

20. veljače 2017. - 13:15

Prema izvješću iz Policijske uprave Šibensko-kninske proteklog tjedna se na našem području dogodilo 12 prometnih nesreća. Najteža je bila u subotu rano ujutro kod Žitnića u kojoj je poginuo 19-godišnjak iz Splita.

Policija je očevidom utvrdila kako je do te prometne nesreće došlo kada je 24-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju kolnika prije ulaska u blagi lijevi zavoj izgubio kontrolu nad upravljačem i izletio izvan kolnika gdje je udario u završetak suhozida od kojega se vozilo odbija u zrak i dolazi do rotacije i prevrtanja vozila. Nakon toga vozilo pada na bok i krov, nastavlja se prevrtati i zaustavlja na kotačima.
Protiv 24-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Inače, u proteklom tjednu je protiv počinitelja prometnih prekršaja šibenska policija ukupno poduzela 250 mjera. Među ostalim, iz prometa je isključeno 35 vozača i 15 vozila. Zbog svega nevednog policija je još jednom pozvala na pojačani oprez u prometu.

- Upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa i tako doprinesu sigurnosti u prometu, jer je aktivnost policije samo jedan od čimbenika koji može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

20. travanj 2024 00:18