StoryEditorOCM
Crna kronikaU vrećama 145 kilograma duhana

Kistanjac (38) neovlašteno trgovao rezanim duhanom, a u kući mu policija našla pusto oružje koje je držao bez dozvole

17. veljače 2017. - 10:35

U Odjelu organiziranog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljenu trgovinu.

Osumnjičenog su 15. veljače oko 21,45 sati na državnoj cesti A-1, policijski službenici ovog Odjela, zatekli kao suvozača u osobnom automobilu Audi A6, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 30-godišnja vozačica.

Tom prilikom izvršen je pregled vozila, a u njemu su uočene vreće s rezanim duhanom, temeljem čega je, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku jučer, 16. veljače u Šibeniku pretražen osobni automobil u kojemu je pronađeno i od 30-godišnjakinje oduzeto 100 kilograma rezanog duhana, za kojega je utvrđeno da pripada osumnjičenom.



Istog dana pretragom obiteljske kuće osumnjičenog u Kistanjama, je pronađeno i od njega oduzeto 45 kilograma rezanog duhana, tri pištolja,19 komada streljiva i jedna zračna puška.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni sav oduzeti rezani duhan posjedovao radi neovlaštene prodaje, iako se radi o robi čiji je promet zabranjen. Osim toga je utvrđeno da je pronađeno i oduzeto oružje i streljivo neovlašteno posjedovao.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, a protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

20. travanj 2024 15:02