StoryEditor
Crna kronikadetalji incidenta

Vlasnik tužene tvrtke na sudu u Splitu napao odvjetnika i vještaka, za ‘Slobodnu‘ komentira: Ostavio sam im 8 milijuna, a oni mene tuže za 30.000 kn

23. listopada 2020. - 15:54
IlustracijaMario Todorić/Cropix

Iako je od incidenta na sudskim hodnicima prošlo skoro desetak dana u medijima su tek danas isplivale snimke nadzornih kamera na drugom katu Trgovačkog suda u Splitu.

Uoči ročišta došlo je do fizičkog napada Ivana Sikirice, vlasnika tužene tvrtke Innecto na odvjetnika Ivana Santicu, koji je zastupao tužitelja njemački tvrtku Hansa Flex, a potom je Sikirica napao i vještaka Nevena Kralja. Santica je prvi put u životu vidio Sikiricu, a na ovo ročište je došao kao zamjena za jednu odvjetnicu koja nije mogla pristupiti ročištu zbog drugih obaveza.

Sikirica nam je rekao da je s tvrtkom koja ga je tužila imao godišnji promet oko četiristo tisuća kuna i tako punih dvadeset godina.

- Dakle, ostavio sam im oko osam milijuna kuna da bi oni mene tužili za trideset tisuća kuna i to zbog jednog neispravnog hidrauličnog crijeva za bagere koje su mi oni isporučili. Ja sam sva druga naručena crijeva njima platio osim toga,a neispravno crijevo nisam htio platiti jer da je pravde oni su meni trebali platiti sto tisuća kuna koliko mi je to njihovo neispravno crijevo napravilo šteta na bageru.To je tako kad dođu stranci u ovom slučaju Nijemci i za male novce kupe naše domaće ljude." rekao nam je Sikirica koji slovi kao mirni obiteljski čovjek,ali sve do jednog puta dok kako nam kaže "nije osjetio nepravdu". Sikiricu je uzrujala pristranost vještaka i obraćanje odvjetnika Santice 's visoka'.

Odvjetnik Santica je jednom portalu već, rekao da je napadnut kada je kazao da će zvati pravosudnog policajca zbog verbalnog napada Sikirice na vještaka Kralja.

Santica je nakon uzmaka pred Sikiricom završio prikliješten uz vrata koja vode na Vojno-stegovni sud. Kamera ne pokriva taj dio hodnika. Odvjetnik je dobio par udaraca i da u bolnici su mu konstatirali ozljedu.

- Cijela ta situacija je jako mučna, protiv gospodina Sikirice se vodi kazneni postupak gdje ću i ja morati iskazivati što je bilo pa vam ne mogu o tome ništa govoriti, pogotovo što se i ja spremam podnijet privatnu tužbu protiv njega za događaj gdje me napao - rekao je Santica.

Vještak za procjene vozila i plovila Neven Kralj nije htio govoriti ništa o događaju, a pogotovo ne o razlozima napada Sikirice na njega.

- Ja taj događaj nastojim što više potisnuti i nemojte se ljutiti, ali stvarno ne želim pričati o tome.

Kralj je u ovoj priči saslušan od policije kao svjedok, odvjetnik Santica kao oštećenik, a Sikiricu su na koncu prijavili za prijetnju te prekršaj javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

31. listopad 2020 17:55