StoryEditor
Crna kronikaOD OMIŠA DO ŠIBENIKA

Kaštelanin provaljivao u kuće i crkve i krao sve što je mogao ponijeti: 25-godišnjak ‘broji‘ 50 kaznenih djela, nije jasno kako je uopće na slobodi

23. listopada 2020. - 10:53
Goran Mehkek/Cropix/Ilustracija

Za neke ljude ne znate zašto su na slobodi, a posebno je to teško pitanje na koji odgovor nemaju ni policijski službenici koji hvataju takve ljude. Jedan od takvih dugogodišnjih znanaca policije je 25-godišnji Milivoj J. iz Kaštel Štafilića koji ima pedeset kaznenih djela na svom "kontu" kao što je deset provala na trogirskom području 2018. godine ili razbojništvo u Trogiru godinu dan prije toga. Sada su dugo njegova "djela" istraživali policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Trogir i Policijske postaje Kaštela, te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Milivoj na području Kaštela, Trogira, Omiša i Šibenika počinio veći broj kaznenih djela imovinskog karaktera, teških krađa i krađa, a ukupna šteta je oko 250 tisuća kuna.

Kaštelanin je doslovce krao sve od krpa za suđe iz stanova, bežičnog mikrofon iz župnog ureda, do kosilica i maslinovog ulja iz podruma do laptopa iz kuća. Krao je on i razne alate, akumulatore, cigarete, lovačku i ronilačku opremu, alkoholna pića te novčane iznose. Iz strojeva u vlasništvu firmi Georad i Lasić je krao gorivo ali i razne alate. Na meti ovog dugoprstića se našla i crkva Svetog Stipana u Prgometu, crkva Svetog Jure u Radošiću i župni ured u Labinu iz kojeg je ukrao bežični mikrofon, tek tako da nije dolazio bez veze.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 25-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela krivotvorenje isprava tako da je na osobno vozilo koje je koristi postavio na pripadajuće registracijske oznake, a također postoji sumnja da je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela prijetnje i nasilja u obitelji.

Protiv 25-godišnjaka je zbog sumnje u počinjenje ovih kaznenih djela podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 10:52