StoryEditor
Crna kronikazavršio u zatvoru

Manijak uhićen zbog napada na dvije djevojčice u Kaštelima djelomično priznao krivnju, tvrdi da nije ljubio 9-godišnjakinju

9. listopada 2020. - 15:51
Split, 181019. Obilazak Okruznog zatvora Split smjestenog na Bilicama nadomak Splita. Na fotografiji: zgrada zatvora.Paun Paunovic/Cropix

Tridesetsedmogodišnji M.M. iz Kaštel Sućurca koji je u srijedu popodne uhićen zbog napada na dvije devetogodišnje djevojčice u Kaštel Gomilici završio je u istražnom zatvoru. Zatvor mu je određen zbog utjecaja na svjedoke.

Prijavljen je za kazneno djelo spolnog zlostavljanja djeteta mlađeg od petnaest godina, u svezi teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta za koji je zapriječena kazna od jedne do osam godina zatvora.

To je kazneno djelo puno teže od bludnih radnji s kojima je policija baratala u prvom trenutku kada se pročula priča o njegovom napadu na dvije devetogodišnjakinje u utorak u Kaštel Gomilici.

Djevojčice su napadnute kada su se vraćale s treninga svojim kućama.

U svojoj obrani koju je dao na Općinskom državnom odvjetništvu M.M. je rekao da nije ljubio devetogodišnju djevojčicu.

Po kaznenoj prijavi, ali i opisu, on je djevojčicama prišao s leđa te je jednu počeo ljubiti po obrazu i vratu te je dirao po cijelom tijelu, prislonivši svoje tijelo uz njezino. Manijak je prestao s bludnim radnjama tek kada su obje djevojčice počele glasno plakati nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Uhićeni je 2012. prijavljen zbog obiteljskog nasilja kada je dobio godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, ali je za to djelo rehabilitiran te se vodi sada kao neosuđivana osoba. Tada su vještaci govorili o njegovom poremećaju osobnosti i narcisoidnim crtama.

Ne zna se je li policija tijekom pretresa njegove kuće pronašla odjeću u kojoj je bio tijekom napada na djevojčice. Ta je činjenica bitna  kako bi se dokazi mogli uspoređivati sa izuzetim stvarima napadnute djevojčice.

Uz pristanak majke, devetogodišnjakinji je u PP Kaštela sterilnim vlaknastim štapićem uzet bris sa i vrata te je izuzeta odjeća, jakna i tajice, u koju je bila odjevena kada je napadnuta.

Kako se zna u čemu je bio i napadač (donji dio trenirke crne boje, plava majica kratkih rukava, crne tenisice, i crna torbica - sve iznošeno i pohabano) bit će interesanto sačekati vještačenja koja će govoriti više od uhićenikove obrane u kojoj djelomično priznaje djelo.

Policija je, pretpostavljamo, izuzela i tu odjeću - ako je osumnjičeni nije bacio u međuvremenu.

Uhićenika brani splitska odvjetnica Ivanka Šamija koju smo zvali za izjavu, ali se nije javljala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. studeni 2020 10:07