StoryEditorOCM
Crna kronikaposlodavac iz pakla

Direktor firme ide osam mjeseci iza rešetaka; jednu zaposlenicu silovao, a nad drugom bludničio: ‘Kazna je preblaga‘

Piše Vijesti SD
12. svibnja 2023. - 08:25

Direktor tvrtke, danas 73-godišnjak, osuđen je za pokušaj silovanja i bludne radnje na štetu dvije zaposlenice.

Nepravomoćno je kažnjen s osam mjeseci bezuvjetnog zatvora koje mora odslužiti te godinu dana uvjetnog zatvora u koji neće ići ako opet ne počini slično nedjelo, piše Danica.

Prema presudi, okrivljeni 73-godišnjak proglašen je krivim jer je u listopadu 2006. godine, kao direktor trgovačkog društva, počinio kazneno djelo pokušaja silovanja na štetu jedne zaposlenice društva.

"Osim toga, u prosincu 2017. počinio je kaznena djela bludnih radnji na štetu druge zaposlenice društva pa je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 20 mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a 12 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine", ističe se u presudi.

No, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je ovih dana žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je direktor (1950.) oglašen krivim za ta kaznena djela. Osušen je, dakle, zbog pokušaja silovanja i dva kaznena djela bludnih radnji.

"Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga i da je trebala biti odmjerena u duljem trajanju te bez primjene djelomične uvjetne osude, s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti za okrivljenika", rekli su varaždinski tužitelji, prenosi Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:31