StoryEditor
Crna kronikazanio se...

Detalji nesreće u lovu u Dugopolju: ozlijeđena dvojica lovaca, jedan od njih je umirovljeni kirurg. Lovac koji je pucao kazneno prijavljen

20. listopada 2020. - 13:32
IlustracijaShutterstock

Nedjeljni lov u Dugopolju mogao je završiti kobno za dvojicu lovaca koji su pogođeni sačmom iz puške svog kolege i nalaze se izvan životne opasnosti.Treći lovac koji je pucao prijavljen je za dovođenje života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom redovnim putem bez privođenja

Bilo je jutro oko 8,20 sati i bio je lovni dan u Dugopolju. Lovci u krenuli u lov na fazane te se lovilo kraj tamošnjeg lovačkog doma. Lovac Petar B.(64) iz Kotlenica je ispalio par hitaca iz svoje lovačke puške marke crvena zastava calibra12/70 i nakon treće ispaljene patrone došlo je do ovog nesretnog slučaja. Riječ je o puški - sačmarici u koju idu dvije patrone i ima dva okidača. U nju ide sitna sačma koja nema veliku probojnu moć jer da nije tako metak bi raznio a ne bi ubio fazana. Mana lova sačmaricom je što nakon ispaljen patrone svuda naokolo lete tzv.(balini) koji su ovom prilikom očigledno dohvatili lovce koji nisu bili daleko od njihovog kolege Petra.

Tridesettrogodišnji lovac iz Dugopolja je zadobio ustrjelnu ranu na glavi, lijevoj nadlaktici i prsnom košu. Sačma ga je pogodila u lijevu stranu tijela, a od udarca sačme došlo je i do napuknuća devetog rebra na toj strani.

Sedamdesetogodišnjak iz Splita (riječ je o umirovljenom poznatom kirurgu,strastvenom lovcu i balotašu) je zadobio ustrjelnu ranu na vratu, lijevom ramenu te trećem prstu lijeve ruke. Mlađi lovac je zadržan na liječenju a stariji je pušten na kućnu njegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 18:16