StoryEditorOCM
ZanimljivostiOtvorio dušu

'Pomogao sam ditetu bez oca da izraste u dobroga mladića': Rađa je o svom 'četvrtom sinu' rijetko govorio, ali danas je mladi liječnik njegov veliki ponos; Ovo je njihova priča

8. siječnja 2020. - 16:55

Iako o tome u javnosti ne govori često, Dino Rađa tijekom gostovanja u emisiji Tončice Čeljuske "U svom filmu" progovorio je pred kamerama o svojemu "četvrtom sinu", mladom Vukovarcu Josipu Siloviću kojeg košarkaš prati od prvih dana njegova života.

"Ne volim o tome pričati jer to radim iz svog gušta, a ne da bih se pohvalio u javnosti... Ali iman jedno dite iz Slavonije kojemu je otac poginija prije nego što se rodio, u Vukovaru. Ima 27 godina, taj momak, čovik, ja njega doživljavan kao svoje dite. Otpratio sam ga od trećeg miseca do dan danas. Doktor je i to i je veliki ponos... On je moj", otkrio je u intervjuu Dino Rađa.

'Iman jedno dite kojemu je otac poginija, on je moj': Rađa progovorio o najintimnijim detaljima i najtežim trenucima u životu, priznao i da je posjetio Gotovinu u zatvoru

Njegovi najvjerniji fanovi znaju to, no dirljiva priča uspjela je tijekom godina popularnosti jednog od najuspješnijih domaćih sportaša ostati koliko-toliko od javnosti skrivena. Sve što je ranije Rađa rekao o svom odnosu s Josipom je sljedeće:

"Pomogao sam ditetu bez oca da izraste u dobroga mladića, to je sve", kazao je svojedobno za Jutarnji list Splićanin. Priča o Josipu počela je u svlačionici košarkaške dvorane u poljskom Wroclavu, pisali su prije šest godina.

Liječnik Jaroslav Soudil Draženu je Petroviću, Dinu Rađi, Velimiru Perasoviću, Vrankoviću, Tabaku i ostalima, pričao o malom Josipu koji je svega pet dana nakon svog rođenja ostao bez oca. Košarkaši su odslušali dirljivu priču, spremni pomoći dječaku. Samo par dana kasnije, targično je poginuo Petrović, a kod Rađe je odluka bila zapečaćena - dječaku u životu neće nedostajati ničeg.

Josip i Majka ostali su sami u Vukovaru 1993. godine. Danas je Josip 27-godišnjak, a nakon završenog studija medicine u Osijeku radi kao liječnik. Prijateljstvo s Rađom ni u jednom trenutku nije prekinuto, unatoč tomu što je Splićanin dugi niz godina proveo u Americi i Grčkoj, piše Jutarnji.

"Nije to nikad bilo pitanje novca. Puno više od toga je kad vas takva veličina kao što je Dino Rađa nazove pa pita: "Kako si?" Pa kad vas pozove na ljetovanje, pa od njega tražite autograme za svoje prijatelje. A onda vam se javi na fejs i napiše da je vidio da sam bio u noćnom izlasku i da sljedeći put budem malo oprezniji. Na takvim stvarima ne znaš ni kako zahvaliti", rekao je tada 21-godišnji Josip koji Rađu gleda poput starijeg brata.

A ovu priču košarkaš je prvi put ispričao gostujući u emisiji Danijele Trbović, "Osmi kat".

"On i njegova majka su krasni ljudi. Josip je dobar mladić, vrhunski student i to potvrđuje da je liječnik Soudil onda imao pravo", zaključio je Rađa.

20. travanj 2024 14:00