StoryEditorOCM
ZanimljivostiBizarnosti sa suda

Pijan divljao u pekarnici: "P... vam materina, opet vam je poskupio burek". Profesor došao u "Studenac" samo u boksericama pa se bacio na podu zazivajući Isusa

Piše Šibenski.hr
18. studenog 2019. - 18:10

Svakakvi slučajevi nađu se na sudu, pa tako i na splitskom Prekršajnom sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je, primjerice, u Kaštelima na 750 kuna kazne osuđen 58-godišnji profesor koji se 11. travnja ove godine u 7.40 sati pojavio u trgovini "Studenac" u Primorskom Docu odjeven samo u bokserice.

Tom je prilikom počeo vikati i galamiti govoreći: “Ja sam duh, čista duša, znate li vi tko je Hitler“, a onda se počeo bacati po podu trgovine vičući: “Isuse spasi me“što je sve uznemirilo djelatnike i kupce u trgovini. Na sudu se nije pojavio niti je izostanak opravdao, a nije niti dostavio pisanu obranu.

Na istu novčanu kaznu osuđen je nepravomoćno i 48-godišnji umirovljenik iz Splita koji je u subotu 18. ožujka 2017. godine u jedan sat iza ponoći došao u pekarnicu u Zagrebačkoj ulici. Bio je u alkoholiziranom stanju te je narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način verbalno napavši prodavačice zbog bureka.

Govorio im je: "P... vam materina, opet vam je poskupio burek“ te je sa kupljenim burekom izišao iz pekare. Ljutio je burek bacio o zid pekarnice da bi ga nakon toga podigao i bacio u obližnju kantu za smeće.

On je, nakon što ga je na sud dovela policija, kazao kako je točno da je bio izrevoltiran nakon što je saznao da je burek poskupio i da ga je bacio u zid, a potom i pokupio i bacio u smeće no da nije imao namjeru gađati djelatnice.

Potvrdio je da je bio pijan, ali da se poslije ispričao prodavačicama, da mu je žao i da je s njima postao prijatelj.

19. travanj 2024 22:08