StoryEditorOCM
ZanimljivostiUspjeh predstavnice Šibensko-kninske županije

Marijana Podrug iz Piramatovaca druga je pratilja najuzornije hrvatske seoske žene

Piše šibenski.hr
14. listopada 2019. - 14:09

U subotu je u Ozlju održan 20. izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu gdje je titulu druge pratilje osvojila predstavnica Šibensko-kninske županije Marijana Podrug. Svečanom izboru prisustvovala je pročelnica UO za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović.

Marijana Podrug iz Piramatovaca ima svoj OPG čija je osnovna djelatnost poljoprivreda i ekološka proizvodnja maslinovog ulja, a slastičarstvo velika strast. Sebe, svoj OPG, ali i našu županiju u Ozlju predstavila je maslinovim uljem, skradinskom tortom, ušećerenim bademima i mnogim drugim delicijama.

Novoizabrana najuzornija hrvatska seoska žena je Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije, a prva pratilja Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije.

 

 

Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije.

Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 20 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoje se promovirati tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu.

Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi, te svojevrsno doprinosi njegovom napretku, a ove godine u izboru je sudjelovalo 20 žena iz 15 županija.

 

23. travanj 2024 14:47