zvučna imena U Kninu se snima nova strana hit serija: Goran Bogdan, Branko Đurić i bivša Bond djevojka Ivana Miličević pucat će iz strojnica i iskakati iz tenkova

zvučna imena

Da je Hrvatska postala uistinu meka za vrhunske strane filmske produkcije, u velikom je stilu potvrdilo i aktualno snimanje vrlo popularne američko-britanske akcijske ratne serije “Strike Back”, čija će se finalna, osma sezona, kako doznaje Jutarnji.hr, u cijelosti snimati kod nas.

Dapače, to je prva serija nakon velikih produkcija poput “Igre prijestolja”, “Terora”, “McMafije” i brojnih drugih koja će se u cijelosti producirati i snimati u Hrvatskoj, gdje će biti set za svih deset epizoda. Tako će snimateljska ekipa kod nas provesti čak šest mjeseci, uglavnom na području Zagreba, a s povremenim izletima na obalu.

U prve dvije epizode bit će angažirana i zvučna domaća glumačka imena, Goran Bogdan, Branko Đurić i Ivana Miličević, naša glumica s američkom adresom. 

A u svakoj idućoj epizodi planira se angažman još naših glumaca. Upravo ovih dana ekipa serije nalazi se u Trogiru i Kninu, a samo središte Trogira danas će biti set za najveću scenu u seriji. Samo za potrebe te scene u centru Trogira, osim glumaca, skupit će se čak 300 statista.

Broj statista koji će biti angažirani u ovoj seriji, prije svega poznatoj po možda najambicioznijim akcijskim scenama kad je televizijski projekt u pitanju, itekako je impresivan jer će ih se do kraja snimanja ukupno na setu izmijeniti oko tri tisuće. Snimateljska ekipa, s druge strane, broji više od 200 filmskih djelatnika većinom iz Hrvatske.

Baš kao i prethodne sezone, i posljednja će obilovati akcijom, a ljestvica se, kad je finale u pitanju, sigurno neće spuštati, pa gledatelje očekuje čitav niz scena eksplozija, pucnjave, hrpa oružja i brojne kaskaderske akcije.

Kako bi sve bilo dodatno nabrijano, na snimanju je uključeno Ministarstvo unutarnjih poslova, a Ministarstvo obrane ustupilo je oklopna borbena vozila, pa na setu neće nedostajati ni tenkova i transportera. No, ovo nije prvo gostovanje ove popularne serije u Hrvatskoj, jer se nekoliko epizoda snimalo kod nas i prije dvije godine za potrebe šeste sezone.

Tada se snimateljska ekipa neko vrijeme zadržala uglavnom u Istri, a najvećim dijelom snimalo se u Rijeci i Rovinju. Neke scene snimljene su na legendarnom Titovu brodu “Galeb”, koja nije u najboljem stanju. Tada ekipa serije, kako doznajemo, nije ni tražila poticaje od HAVC-a, a sad je situacija potpuno drukčija, s obzirom na to da se čitava sezona snima kod nas.

Serija “Strike Back” nastala je prema bestseleru Chrisa Ryana i prati eksplozivne dogodovštine Odjela 20, elitnog, multinacionalnog, tajnog specijalnog tima, dok se širom svijeta bori protiv goleme mreže međusobno povezanih kriminalnih i terorističkih organizacija.

Chrisa Ryana poznavatelji žanra sjetit će se i po knjigama Andyja McNaba “Bravo Two Zero” i “Izravna akcija” kao prve SAS-ove krtice, ali i po njegovoj verziji događaja McNabove knjige “Onaj koji je preživio”.

S obzirom na stvarno borbeno iskustvo autora, od serije se i prije emitiranja mnogo očekivalo, a prva sezona u britanskoj produkciji naslovljena “Chris Ryan’s Strike Back” u mnogočemu je i ispunila očekivanja. A s kime će se sve uhvatiti ukoštac tijekom snimanja u Hrvatskoj tek će se vidjeti, ali sudeći po tome da se ipak radi o finalu, završnica će, bez sumnje, biti spektakularna.

Upravo za “Strike Back” uvriježeno je mišljenje da ima najbolje akcijske scene ikad viđene u televizijskim projektima, pa je najdulja među njima trajala čak četiri minute i smatra se najambicioznijom scenom te vrste.

Uz to, serija se snima filmskom tehnikom, a kamera djeluje na taj način da gledatelja stavlja u samo središte zbivanja, odnosno prema publici se odnosi kao da su dio elitnog Odjela 20. Koliku je popularnost serija stekla s godinama, svjedoči i činjenica da ovoj akcijskoj drami nije prvi put da završava.

Cinemax je “Strike Back” već bio otpisao 2015. nakon četvrte sezone, a potom je za nešto više od godinu dana oživio s novom glumačkom postavom. Osmom, finalnom sezonom završit će kao najdugovječniji originalni scenarij ovog kabelskog operatera. Inače, prva sezona na Cinemaxu je emitirana 2010.

Naslovnica Zanimljivosti

Najčitanije

PLAYBOY ZEČICA IZ PRIMOŠTENA Ena Friedrich, pravog prezimena Čobanov, magistra je povijesti umjetnosti kojoj nije nikakav problem skinuti se pred objektivom: Evo kako se riješila perverznjaka!

Ena Friedrich, pravog prezimena Čobanov, magistra je povijesti umjetnosti kojoj nije nikakav problem skinuti se pred objektivom: Evo kako se riješila perverznjaka!
Kaže se prvo pa muško, a Eni Friedrich bilo je prvo pa – Playboy! Primoštenka sa zagrebačkom adresom pravog prez...
Ena Friedrich, pravog prezimena Čobanov, magistra je povijesti umjetnosti kojoj nije nikakav problem skinuti se pred objektivom: Evo kako se riješila perverznjaka!