StoryEditorOCM
ZanimljivostiROMANTIČNA LJUBAVNA PRIČA

Francuz Jerome doputovao u Vodice samo da bi zaprosio djevojku Amandu, i to na mjestu gdje su se poljubili jedne ljetne večeri prije dvije godine

Piše Ante Talijaš
11. travnja 2019. - 18:15

Nakon što je među njima ljubav planula prije dvije godine i krenula veza, na istom mjestu u Vodicama Francuz Jerome zaprosio je i zaručio svoju voljenu Amandu, djevojku, također iz zemlje 'trikolora' Sve se odigralo u prostorijama vodičkog Moto-kluba 'Okit', a da će je Jerome zaprositi, Amanda nije znala, ni slutila, pa je njezina prvotno iznenađenje ubrzo preraslo u oduševljenje. Naravno, ova po struci filmska redateljica odmah je pristala na ponudu Jeroma i na njezinoj ruci zasjao je zaručnički prsten.

A ovaj francuski snimatelj i fotograf za prosidbu je izabrao Vodice jer je jedne ljetne večeri prije dvije godine u krugu Moto-kluba 'Okit' ispod tamošnje masline pao prvi poljubac sa Amandom, pričaju nam članovi vodićkog kluba, supružnici Slavica i Mladen Sladoljev, koji su sudjelovali u pripremi prosidbe.

Ovo dvoje Francuza upoznali su prije dvije godine kao sudionici avanturističke humanitarne karavane 'oldtimera' Peugeot 205 pod nazivom 'Europe Ride'. Tijekom ljeta karavana od zapada do istoka Europe prijeđe deset tisuća kilometara kroz 20 država, među njima i Hrvatskom. Tradicionalno jedan od domaćina su im Vodice i Moto klub 'Okit', u kojemu, je eto, prije dvije godina krenula i ljubavna veza aktera ove romantične priče o Jeromu i Amandi.

-Jerome nas je kontaktirao preko naše klupske web stranice. Želio je zaprositi Amandu upravo u našem klubu, mjestu njihova prvog poljupca. Naravno, mi smo mu odmah izašli u susret i sve dogovorili. U tim kontaktima nam je rekao da Amanda ne zna za njegove namjere, da ne želi nikakvu pompu, i neka se sve dogodi u malom krugu ljudi. Ispunili smo sve njegove želje, ukrasili prostorije kluba i kad su Jerome i Amanda stigli pustili smo im, opet prema njegovoj želji, skladbu 'La vie en rose' ili u prijevodu 'Život u ružičastom' – kažu Slavica i Mladen Sladoljev.

Jerome i Amanda zadržali su se u klubu sat vremena, pričaju Sladoljevi, popili smo s njima piće i oni su se vratili u Split u kojemu su odsjeli. Bit će u Hrvatskoj tjedan dana, posjetili su i Nacionalni park Krka, otići će još do Hvara i Dubrovnika.

-Jerome i Amanda žive skupa u Francuskoj, otkako su krenuli zajedno ovdje kod nas u Vodicama. Ispričali su nam kako su na godišnjem odmoru i da je taj odmor Amanda željela iskoristiti za putovanje u SAD. Međutim, Jerome je inzistirao na Hrvatskoj, ne otkrivajući Amandi da je želi zaprositi. Na kraju ju je i ona prihvatila Hrvatsku, ne znajući što je čeka u Vodicama. Rekli su nam kako obožavaju našu zemlju, da će stalno dolaziti kod nas i ubuduće, nadaju se i sa svojoj djecom – kazala je Slavica Sladoljev.

 

 

18. travanj 2024 21:31