StoryEditorOCM
ZanimljivostiTina Živković

Lijepe žene i sport idu ruku pod ruku: bivša "Kraljica Hrvatske", a trenutačno atraktivna suvoditeljica i novinarka na Sportskoj televiziji šibenskih je korijena

25. veljače 2019. - 19:51

Tko zna bismo li ikad na stranicama Šibenskog lista objavili razgovor s Tinom Živković, sportskom novinarkom i bivšom Kraljicom Hrvatske, da Šubićevac nije bio domaćin kvalifikacijske utakmice mladih nogometnih reprezentacija Hrvatske i San Marina!? Na domjenku poslije utakmice crnokosa ljepotica prišla je skupini dalmatinskih novinara, te ispalila:

– Moj djed je porijeklom iz Šibenika, pa i ja imam šibenske gene u sebi! Koliko znam, Šibenik je pun Živkovića, ha-ha! Od malih su nogu neizbježna moja šibenska ljetovanja. Kraća i dulja. Šibenik je predivan grad. Ima neku posebnu čar.

Nije pretjerana teza da dio muških gledatelja gleda emisiju "Sport nedjeljom", među inim, i zbog atraktivne Tine. Ona je prije tri godine postala dijelom projekta, koji traje već 13 godina. Tina je suvoditeljica i novinarka u emisiji, što se emitira na nacionalnom signalu Sportske televizije. U nepune četiri sezone emitiranja Tina je odradila više od sto emisija zajedno s kolegom Antom Brekom.

Dalmatinska veza

– U taj posao sam ušla sasvim slučajno. Doslovno su me, kako se kaže, bacili u vatru! Dobila sam priliku da se pokažem. Bilo je hoćeš-nećeš. Rekli su mi: "Sljedeću nedjelju se pojavi i krećemo uživo!" A ja nikad prije toga nisam stala pred kameru. Moram priznati da mi se nije bilo lako priviknuti na voditeljsku ulogu. Vladala je velika trema, ali sad je više nema. Srećom, imam dobru ekipu u emisiji. Dečki su, zaista, sjajni! Uz njih sam se lakše opustila i priviknula na novi posao – kazuje nam lijepa Tina Živković.
 

Kako izgledaju pripreme za jednu emisiju?
– Naša emisija funkcionira na način da tijekom tjedna pratimo sve aktualne sportske događaje. Uvijek imamo pregršt tema. Za svaku se valja posebno pripremiti. Dakako, najviše je događanja subotom, pa mi nekad ostaje vrlo malo vremena za pripremu emisije. Vjerujte mi, ne pamtim kad sam zadnji put izišla u grad subotom navečer!
 

U emisiji "Sport nedjeljom" dobro funkcionira dalmatinska veza Tina Živković – Ante Breko…
– Funkcionira odlično! Od svih cura koje su prošle kroz emisiju, ja sam najdulje izdržala uz Antu! Valjda zato jer i on i ja imamo u sebi taj dalmatinski dišpet! Antu nije lako pratiti u live programu, a još teže se kraj njega pokušati nametnuti. No, on je sjajan kolega i veliki Dalmatinac. Mi znamo reći da on iz Sinja može, ali Sinj iz njega nikada!
 

Ponekad se, međutim, Ante toliko zapriča da Tina jedva dođe do riječi...
– Slažem se! Mislim da i većina gledatelja to primjećuje. Ante voli puno govoriti i imati glavnu riječ. Zezamo ga da ponekad, dok postavlja pitanje gostu, dade i odgovor na to pitanje! Moram, međutim, priznati da Ante, ipak, pomalo popušta. Daje mi sve više prostora. Jednom sam i sama vodila emisiju. To je dobro došlo i meni i njemu, kao mali odmor nakon trinaest godina vođenja emisije u kontinuitetu.

Diletta i Mila

Tina, međutim, nije "padobranac" u sportu. Naprotiv...
– Sportom se bavim odmalena. Otac mi je usadio ljubav prema tenisu. Rekreativno ga igram još od sedme godine života. Danas treniram i male tenisače u jednoj školi. Trenutačno i studiram na Kineziološkom fakultetu, pa sam prošla gotovo kroz sve sportove. Možda ne izgledam tako, ali znam se hrvati, jedriti, veslati, igrati nogomet, košarku... Imam čak i zeleni pojas u judu!
 

U sportsko novinarstvo Tina je "uplovila" iz manekenskih voda. Prije tri godine postala je Kraljica Hrvatske...
– Osvajanje titule 2015. godine donijelo mi je neka nova poznanstva, otvorilo mnoga vrata. Što kriti, donijelo mi je i angažman u novinarskim vodama.
 

Atraktivna Tina i danas nerijetko dobiva angažmane kao manekenka.
Direkcija Kraljice Hrvatske i dalje mi aktivno nalazi angažmane, tako da ne namjeravam napustiti manekenske vode.
 

Angažiranjem Tine kao voditeljice emisija "Sport nedjeljom", ona se pridružila (svjetskom) trendu. Atraktivne novinarke sve češće viđamo među sportašima. Tako Talijani imaju Dilettu Leottu, dok je u nas najpoznatija Mila Horvat.
– Taj trend, svakako, podupirem. Lijepe žene i sport idu ruku pod ruku. Među iskusnijim kolegicama voditeljicama nemam uzora. Volim biti svoja, ali pratim rad Dilette i Mile. Puno me još posla i godina rada čeka da dođem na njihovu razinu, ali trudim se biti profesionalna i stručna.

Nude mi se, ali...

Tina ne krije da "baci oko" na zgodne sportaše koje intervjuira. Prati i kako se odijevaju…
– Bilo je puno sportaša ispred moga mikrofona, ali definitivno su najzgodniji naši nogometni reprezentativci. Što se tiče odijevanja, najizražajniji je Izet Hajrović, nogometaš Dinama. Inače, volim kad se muškarci bave sportom. Automatski dobiju "plus" od mene.
 

S obzirom da je često s njima u kontaktu, nije čudno što su je neki sportaši pozvali i na "dejt"…
– Dobivala sam pozive od rukometaša, nogometaša, košarkaša... Lagala bih kad bih rekla da ih nije bilo, ali sve je ostalo samo na ponudama.
 

Razlog je jasan: Tina je u vezi.
– I to već nekoliko godina. Ne bih otkrivala o kome se radi. No, pogađate, i on je sportaš – tajnovito će za kraj Tina Živković.

20. travanj 2024 08:31