StoryEditorOCM
ZanimljivostiDoznajte koje pozicije traže

D-Resort Šibenik upravo zapošljava, sezonci odmah imaju priliku za odličan posao i napredovanje 

Piše PROMO
1. ožujka 2019. - 10:47

Snježana Kovač Focalilar završavala je 2015. godine studij menadžmenta na šibenskom veleučilištu  i pripremala se za ulazak na tržište rada.

"U to vrijeme završavala se gradnja D-Resorta, šibenskog hotela u vlasništvu Dogus grupe. Objavili su natječaj za studente, a odabrani su trebali ići na dvomjesečno stručno usavršavanje u Tursku. Tada nisam imala nikakvog iskustva i to mi se učinilo kao vrhunska prilika. Odlučila sam se prijaviti", govori Snježana. 

Hotel D-Resort ove se godine priprema za petu turističku sezonu. Snježana Kovač Focalilar svoju će petu sezonu u karijeri odraditi na poziciji voditelja smjene Odjela za odnose s gostima. To znači da je odgovorna za gosta od ulaska u hotel do trenutka kada se odjavljuje. Brine se za zadovoljstvo gostiju, odgovara na njihove pritužbe, organizira za njih razne aktivnosti.

"Kada sam počinjala, bila sam agent, ali napredovala sam do voditelja smjene i sada vodim cijeli tim ljudi",  kaže Snježana Kovač Focalilar. 

Svoju karijeru u turizmu Snježana je ostvarila u Dogus grupi koja je u Hrvatskoj najveći strani ulagač u turizam, a u Turskoj jedan je od najvećih konglomerata, s više od 35 tisuća zaposlenih u različitim zemljama i imovinom vrijednom više od 10 milijardi eura. Stoga je prilika za posao u Dogusu šansa za pokazivanje talenta te za rad u vrhunskim hotelima i marinama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dogus grupa upravo zapošljava sezonce, a sve otvorene pozicije u D-Resortu, koji ove godine zapošljava oko 70 sezonskih radnika, pogledajte ovdje. Hotel ima 63 luksuzne sobe, smješten je na poluotoku Mandalina i tijekom cijele godine zapošljava više od 100 ljudi. Sezonci su smješteni u novoopremljenim stanovima i kućama s internetom, kuhinjom i svim kućanskim aparatima te su im osigurani obroci.

Kada je tek počinjala kao praktikantica, Snježana Kovač Focalilar s ostalim je praktikantima koji su se prijavili za rad u D-Resortu dobila upitnik u kojem je mogla navesti u kojem bi odjelu željela raditi. Njezin je izbor bio Odjel za odnose s gostima. "To je možda i najbolja strana rada u Dogusu. Počela sam od prve stepenice, kao sezonac. Ali, ako si voljan, ako imaš želju razvijati se, definitivno dobivaš priliku", kaže Snježana.

Jedna od njih je i Jelena Agić, koja će u ožujku preuzeti poziciju koordinatorice recepcije. I ona je u D-Resort stigla već prve sezone nakon natječaja za studente i dvomjesečne prakse u Turskoj.

"Moj put u D-Resortu počeo je još 2015., kada sam prošla u skupinu od 24 studenta koji su dobili priliku sudjelovati u pripremama uoči otvorenja hotela. Na početku sam bila recepcionarka, a od 2017. radim kao voditeljica smjene na recepciji", priča Jelena Agić. 

Kao voditeljica smjene u neprestanoj je interakciji s gostima, radi prijave i odjave. "Najvažniji dio mog posla je komunikacija. Gostima smo za vrijeme njihova boravka u hotelu prijatelji. Mi smo lice hotela. To je istodobno i najzabavniji i najizazovniji dio mog posla", kaže Jelena.

Cilj je uprave, kaže, prepoznati kvalitete i potencijal svakog zaposlenika. "Naravno, sve to ovisi o pojedincu, ali ako netko pokaže da želi napredovati, moći će se i tu iskazati", zaključuje. 

U to se uvjerio i Petar Janković, koji je u hotelu 2015. počeo raditi kao konobar. Od tada je, kaže, prošao sve operativne segmente poslovanja servisa. Njegov posao, pojašnjava, uključuje sve vezano uz hranu i piće koji se poslužuju u hotelu, od koncepcije karte do operativnog dijela.

"Ipak, meni najdraži dio posla, a mislim da je to i moja najjača strana, prenošenje je znanja mlađim kolegama. To je nešto u čemu stvarno uživam. Lijepo je kad radiš s mladim ljudima i sudjeluješ u njihovu poslovnom formiranju", govori Petar Janković. 

Radnu atmosferu u D-Resortu opisuje kao profesionalnu, dinamičnu i poticajnu, s mnogo mladih ljudi.

"Mlad smo tim. Ovdje rade otvoreni i komunikativni ljudi, pa je i radna atmosfera takva", kaže Petar. 

Doznajte koja su radna mjesta u Dogusu otvorena i prijavite se odmah za posao u najatraktivnijim objektima na top-destinacijama u Hrvatskoj. 

19. travanj 2024 10:04