StoryEditorOCM

Kao vino, što stariji to bolji: "Koalicija"- Gorki (73) i Branko (70) - prvak četvrtu godinu za redom; Šepurini s mladom Ivom Grbelja srebrne medalje

Piše Ante Talijaš
10. veljače 2019. - 13:15

U Konobi Draži u subotu navečer završen je 20. jubilarni vodički turnir u kartama, iliti Prvenstvo Vodica u 'Trijonfu i Trešeti'. Do četvrte titule prvaka zaredom i šestog naslova od postajanja turnira došli se 'meštri od karata' Gorki Juričev (73) i Branko Samohod (70) pod imenom 'Koalicija'. Kako su koalicije stranaka u Hrvatskoj dobitna kombinacija za sastavljane i obnašanje vlasti na državno i lokalnoj razini, tako je ova kartaška koalicija Gorkija i Branka za ostale vodičke kartaške parove još jednom bila nedostižna.

U velikom finalu Koalicija je rezultatom 10:7 svladala ekipu Šepurine sa otoka Prvića za koju su nastupili Benedikt Cukrov i Ante Vlahove te mlada Šepurinka sa šibenskom adresom – 24-godišnja Iva Grbelja.

 

 

Do trećeg mjesta došli su otac i sin Joso i Šime Ferara u ekipi Kozara. Susret za treće mjesto oni su dobili bez borbe, jer se Vodiška ferata (Ante Juričev i Frankopan Čičin-Šain) nije pojavili za stolom. Trima najboljim ekipama dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane medalje.

POLUFINALE: Koalicija – Vodiška ferata 10:8; Šepurine – Kozara 10:4: Za 3. mjesto: Kozara – Vodiška ferata 8:0 b.b. Finale: Koalicija –Šepurine 10;7.

-Karte su igra u kojoj i oni najlošiji mogu pobijediti najbolje kada se igra u manji broj dobivenih partija. Međutim, kada se igra na duše relacije, kao što je ovaj naš turnir, onda ipak u konačnici dolazi do izražaja kvaliteta igrača. Svi mi koji igramo možemo pogriješiti jer trijonfo i trešete su kompleksne igre s tisuću kombinacija. I ja i moj partner Branko pogriješimo tijekom igre. No, onaj par koji manje griješi taj na kraju pobjeđuje. Eto što idemo stariji to smo grintaviji, pa se dogodi da i vičemo jedan na drugoga, a toga će biti ubuduće sve više – kazao je jedan od dvoje pobjednika Gorki Juričev, kojemu je organizator uručio i zahvalnicu za sudjelovanje na svih 20 dosadašnjih turnira.

Uz pobjednike, od sreće i zadovoljstva sjali su i drugoplasirani Šepurinjani.

-Ovo je bio tek naš drugi nastup na turniru, a uspjeli smo doći do titule viceprvaka. To je veliki uspjeh, s obzirom na jaku konkurenciju i velik broj jakih parova. Ipak, smatram da je u kartaškoj igri presudni faktor sreća – kazao je Bededikt Cukrov, kapetan Šepurine s kojim je prva četiri kola odigrala Iva Grbelja.

 

 

Zahvalnice za nastupe na svim dosadašnjim turnirima dobili su još Šime Ferara i Omer Redžepović. A zahvalnice su uručene i pripadnicam ljepšeg spola Ivi Grbelji i Danijeli Storič, koja je drugu godinu zaredom zaigrala u paru sa svojim suprugom Brunom. Posebno priznaje dodijeljeno je našoj kući 'Slobodnoj Dalmiciji' koja je preko ovog novinara svih 20 godina medijski pratila ovo originalno i raritetno natjecanje.

 

25. travanj 2024 22:45