StoryEditorOCM
ZanimljivostiJUBILARNI 20. VODIČKI TURNIR U 'TRIJOMFU I TREŠETI'

I bez Branka Samohoda, Koalicija u finalu: Šepurinjani se probili po fortuna jugu i 'doplovili' do završnice

Piše Ante Talijaš
4. veljače 2019. - 09:42

U Konobi Draži proteklog vikenda odigrani su mečevi eliminacijske faze jubilarnog 20. Vodičkog turnira u 'Trijomfu i trešeti'. U velikom finalu karte će odmjeriti višestruki pobjednici turnira 'Koalicija' i ekipa Šepurine iz istoimenog mjesta na otoku Prviću. Nakon neizvjesnog meča, pobjednici turnira u zadnje tri godine – ekipa Koalicije svladala je u polufinalu Vodišku feratu (Ante Juričev, Frankopan Čičin-Šain) rezultatoom 10:8 i u finalu će se boriti za četvrtu uzastopnu titulu. U ovom susretu Koalicija nije zaigrala u stalnoj postavi zbog bolesti Branka Samohoda, ali je Gorki Juričev s novim 'metom' Mihovilom Mijom Fržopovim ipak izborio finale.

Veliko iznenađenje turnra priredila je ekipa Šepurine u sastavu Benedikt Cukrov i Ante Vlahov. Premda su se kroz 'iglene uši' uspjeli plasirati u drugu fazu natjecanja, uspjeli su doći do finala. Šepurinjani su najprije u četvrtfinalu svladali lanjske finaliste 'Blatare', da bi u polufinalu 'pomeli' ekipu 'Kozare' – oca i sina Josu i Šimu Feraru. A zbog olujnog juga, jedva su uspjeli doploviti do Vodica.

 

 

POLUFINALE: Koalicija (Gorki Juričev, Mihovil Mijo Fržop) – Vodiška ferata (Ante Juričev, Frankopan Čičin-Šain) 10:8; Kozara (Joso i Šime Ferara) – Šepurine (Benedikt Cukrov, Ante Vlahov) 4:10.

ČETVRTFINALE: Koalicija (Gorki Juričev, Branko Samohod) – Dvi live (Marko Roca, Frane Latin) 10:4); Blatari (Ivica Mihić, Damir Čobanov) – Šepurine 7:10; Kozara – Torkul (Ante Talijaš, Tomislav Roca) 10:4; Vodiška Ferata – Dea (Kristijan Srdarev, Siniša Rakić) 10:6.

Veliko finale između Koalicije i Šepurine igra se u subotu (9. veljače) s početkom u 16 sati, a u isto vrijeme u meču za treće mjesto sastaju se Vodiška ferata i Kozara.

Organizatori turnira zahvaljuju se medijskim pokroviteljima turnira Slobodnoj Dalmaciji i portalu Šibenski.hr te portalu Info Vodice, kao i sponzorima – konobi Gušte, restoranu Šimun, konobi Karmelski dvori, restoranu Santa Maria, pizzeriji Spalato, konobi Draži, kafićima Virada, Centar, Đir, Dalmatino, Espada, Vertigo, Dolce Vita, Helmut, tvrtki Stihl i papirnici Miko.

 

 

25. travanj 2024 17:32