StoryEditorOCM
Zanimljivostiosvojio srca gledatelja

Denis Barta pobjednik šeste sezone Supertalenta!

Piše V.P.
17. prosinca 2018. - 09:51

Iz studija na zagrebačkom Velasajmu u izravnom televizijskom prijenosu na Novoj TV u nedjelju navečer Hrvatska je dobila šestog Supertalenta.

Dvanaest superfinalista, od kojih pet pjevača (Iva Augustinović, Elena Brnić, Filip Rudan, Denis Barta i Adna Šestić) četiri plesača (Diego Siqueira, Đulijano Jašarević, Marin Čačija te plesni klub Dance Queen) iluzionist Andrej Škedl, crtač zatvorenih očiju Siniša Matijević i harmonikašica Vanessa Jakac, borilo se za pobjedu i novčanu nagradu od 200 tisuća kuna.

Nakon gotovo četiri sata koliko je trajao show trijumfirao je 20-godišnji Denis Barta osvojivši najviše telefonskih poziva gledatelja pred malim ekranima. Njegovu izvedbu pjesme pokojnog Kemala Montana 'Vratio si se živote' nagradili su sa samo 15 bodova više od drugoplasiranog Siniše Matijevića koji je nacrtao Luku Modrića. Obojica su imala 16.8 posto glasova, a ukupno je glasovalo 59347 gledatelja.

- Nismo ovo očekivali, hvala svima što su podržali Denisa. Ujedno ste podržai sve osobe s invaliditetom, rekao je nakon proglašenja pobjednika Denisov tata Nebojša. Najavio je kako će pola nagrade donirati bolesnoj djeci s invaliditetom u Hrvatskoj, a drugu polovicu Roditeljskoj kući u Sarajevu, u sklopu dječje pedijatrije gdje borave roditelji čija se djeca liječe.

Denis ima 20 godina i rođen je s epilepsijom, autizmom i sljepoćom, a njegova bolest onemogućuje mu da koristi ruke. Od 1. kolovoza ove godine i službeno je stekao status prvog uličnog svirača u Bosni i Hercegovini. Otvorio je samostalni obrt te dobio mjesto na Ferhadiji na kojemu može svirati. Zarađenim novcem, ne samo na ulicama Sarajeva nego i po kafićima, na diku svojih roditelja, financira vlastito liječenje epilepsije u Italiji.

Osim pobjednika ovacije iz publike dobila je i Maja Šuput koja se pojavila u visokim zelenim čizmama i raskošnoj crvenoj haljini od tila na koju je potrošeno čak 50 metara materijala.

Nedjeljne emisije popularnog showa Nove TV jedan su od najgledanijih televizijskih projekata ove jeseni, a nastupi kandidata bilježe milijunske preglede na YouTubeu, pa ne čudi što su već sada otvorene prijave za novu sezonu Supertalenta koja će krenuti s prikazivanjem iduće godine.

14. travanj 2024 13:21