StoryEditorOCM
ZanimljivostiTotalni šok

'Dijeta je uništila moj brak dug 17 godina!': priča ove žene raspalila korisnike društvenih mreža, najgori je komentar kojim je muž 'opravdao' papire za razvod

Piše J. V.
3. studenog 2018. - 16:25

Mršavljenje je jedna od onih stvari za koje ćete redovito dobiti pohvalu. Osim ako nije riječ o težim krajnostima, na gubitak suvišnih kilograma većina zemaljske kugle gleda kao na nešto pozitivno - najčešće to i jest slučaj.

Stanjena figura donosi sa sobom čitav niz pluseva; ljudi se bolje osjećaju, lakši su (doslovce), pa lakše izvršavaju i brojne svakodnevne radnje. Uz to sve osjećaju se bolje i privlačnije, ljubavni život cvate... Sve sami pozitivni primjeri, no je li baš uvijek tako?

Korisnica Reddita požalila se, a njen je komentar postao viralan - zbog gubitka kilograma nastradao je njen brak dug 17 godina. Točnije, zbog dijete, kako kaže sama, i to one ketogene, prenosi među ostalima i Health.

No krenimo od početka. 

"Pitam se je li itko ikada iskusio da mu brak propadne zbog gubitka kilograma? Nikada nisam mogla ni zamisliti da će mi zbog mršavljenja moj muž nakon 17 godina braka reći da ga više ne privlačim", požalila se korisnica Bertiebugg. 

Objasnila je, nadalje, da je još uvijek "daleko od mršavosti". Prije no što je krenula na ketogenu dijetu imala je preko 130 kilograma, sada je na 113, a konačan cilj je 90. Kilogram gore-dolje.

Primijetila je i sama da su se neki njeni "dijelovi" stanjili i učvrstili, no neki i opustili - radi se najvjerojatnije o višku kože koji nakon gubitka određenog broja kilograma postaje vidljiviji. Upravo to je "zasmetalo" njenome mužu. Toliko da je podnio papire za razvod braka.

Mlohava bedra

"Kaže da sam izgubila stražnjicu (nisam je baš ni u startu imala), da su mi bedra čvršća izvana, dok su unutra mlohava (što je istina, ali oduvijek su i bila) i da sam izgubila popriličnu količinu obujma grudi", napisala je dalje ogorčeno.

"Nikada nisam mislila da je on osoba koja bi me ostavila zbog mršavljenja. U totalnom sam šoku, nema ni on savršeno tijelo. Ne znam kako mi je mogao sve ovo reći ako me ikada volio - mene kao mene", žali se.

Uslijedili su, pogađate, napadi na površnog muža i brutalni komentari na račun njegovog načina razmišljanja. Ostaviti osobu koju navodno voliš, s kojom si proveo 17 sretnih godina, koja k tome radi nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, sve zato što ima - mlohava bedra?! Pa dobro, tko je tu lud?

"Svaki put kada odlučiš napraviti neku veliku promjenu u životu, bilo to mršavljenje, pokretanje posla ili nešto slično, uvijek će biti onih koji te podržavaju i onih kojima je to samo okidač da prorade njihove vlastite nesigurnosti", napisao je jedan korisnik, a ostali su ga potpisali.

Jer što je potez supruga (sada bivšeg) ove žene nego potez jednog nesigurnog očajnika, prepadnutog za sebe i svoju budućnost? To ili pak površna budalaština čovjeka koji će odluku uskoro požaliti. Ne znamo, nije se oglašavao na društvenim mrežama, možda kritizira bedra neke nove žrtve.

Je li moguće da se osjetio baš toliko ugroženim? Njegova supruga, podsjetimo, radi nešto dobro za sebe. Zdravija, poletnija i privlačnija žena dobra je koliko za sebe, toliko i za sve oko sebe, supruga naročito. 

Još sličnih primjera

No nije ovo prvi takav slučaj, a ni posljednji. 2013. u Sjevernoj je Karolini provedeno istraživanje na temu kako mršavljenje utječe na veze. Rezultati su pokazali da nije baš uvijek tako sjajno; dok gubitak dvadesetak kilograma dugoročno utječe na bolju i kvalitetniju vezu, nisu rijetki ni slučajevi u kojima se partner osjeća ugroženim. 

Gail Saltz, doktorica psihologije, tvrdi da nečija pozitivna transformacija može natjerati osobu s kojom je u vezi da preispita vlastite odluke i dovede u pitanje svoj vanjski izgled. Moguće je da se partner zabrine da će se promijeniti i ponašanje osobe s kojom provodi dane.

"Ako se počnete osjećati dobro, seksi, samopouzdanije, to bi moglo poremetiti ravnotežu vaše veze. Osoba s kojom ste mogla bi početi brinuti za vaš, ali i svoj identitet i ulogu u cijeloj priči", tvrdi Saltz.

Čini se stoga da su komentari pogodili u srž problema. Suprug (bivši) korisnice Bertiebugg očigledno se zabrinuo za sebe i svoju "stražnjicu" (ne doslovno) i to iskalio na njoj. Unatoč tomu što ju navodno voli i unatoč tomu što ona čini nešto pozitivno. 

Zaključak je jednoglasan. Bez takvoga muža bolje joj je, a mršavljenje nek' samo nastavi. Što bude više u tome ustrajala, osjećat će se bolje, a sigurno naći i nekoga tko neće mjeriti količinu sala na bedrima.

18. travanj 2024 22:59