StoryEditorOCM

Treba li biti skeptičan u vezi kredita preko interneta

Piše PROMO
16. listopada 2018. - 17:17

U današnje vrijeme, broj nepovjerljivih građana je u porastu. Neki od njih su već bili žrtve prevare, a neki su čuli priče prevarenih te se ne žele i sami opeći.  Uzimanje kredita preko interneta, priznajemo, može predstavljati veliki rizik.

Prvo, zašto krediti preko interneta uopće postoje? Zar odlazak u poslovnicu banke i predavanje zahtjeva lice u lice nije dovoljno dobro?

Postoji nekoliko razloga zašto osobni odlasci u banku više nisu najbolja opcija, a brzi krediti na Matchbanker.hr jesu.

1. Ušteda vremena

Naravno da je lakše upaliti računalo, otići na web stranicu koja nudi online kredite, prijaviti se i čekati uplatu na vaš račun. No ovdje govorimo o uštedi vremena pri trženju najpovoljnije ponude. Uzimanje kredita je važna životna odluka te se isplati provesti nešto vremena na istraživanje i proučavanje različitih opcija. Na tržištu danas ima milijun opcija, a da stvari budu još teže - svaki kredit se naziva najpovoljnijim, najjeftinijim i najboljim.

Preostaju vam dvije opcije:

1) Posjećivanje poslovnice svake banke i kreditne unije, proučavanje svih njihovih ponuda i prikupljanje sve potrebne dokumentacije za prijavu

ili

2) Odlazak na internetsku stranicu za usporedbu kreditnih opcija, jednostavno donošenje odluke na temelju preglednih prednosti i mana te brza online prijava s minimalnom dokumentacijom

2. Ušteda novca

Iz objašnjenja prvog razloga jasno proizlazi zaključak da detaljnom usporedbom kreditnih opcija dobivate najpovoljniju ponudu i u konačnici štedite novac. Logično, zar ne?

Ukoliko se pitate gdje je moguće tako usporediti kredite, odgovor je na platformi Matchbanker.hr. Matchbanker je besplatna usluga koja korisnicima diljem Europe omogućava donošenje ispravnog odabira kredita. Tu možete pronaći sve na jednom mjestu - detaljni popis ponuda na tržištu, koji sadrži prednosti i mane određene ponude te uvjete određenog zajmodavca.

Kao dodatan plus, na Matchbankeru postoje besplatni brzi krediti. Što znači besplatni? To znači da s rokom otplate do 30 dana možete posuditi novac bez ikakvih troškova! Za ovakav tip kredita ne postoje nikakve kamatne stope, a zajmodavac je naš provjeren, pouzdan i siguran partner.

3. Manje papirologije

Prijava za kredit u banci obično zahtijeva cijelu fasciklu potrebnih dokumenata, što je prilično besmisleno i staromodno. Izbjegnite ponovna čekanja na šalterima zbog zaboravljanja jednog od dvadeset potrebnih papira. Izbjegnite neugodne razgovore s bankarima i uzmite stvar u svoje ruke prijavom za kredit preko interneta.

Većina online zajmodavaca zahtijeva od vas samo minimalnu dokumentaciju, kao što su osobna iskaznica i bankovni račun. Zaboravite na staromodno printanje i vaše dokumente samo skenirajte mobilnim telefonom i priložite uz prijavu.

4. Prevare je lako izbjeći

Naravno, postoje slučajevi krađe identiteta ili troškova većih od planiranih, no ukoliko ste oprezni pri biranju zajmodavca ovakve prevare je vrlo lako izbjeći.

Izbjegavajte zajmodavce koji:

●       Traže da im unaprijed platite naknade. Iako krediti koji zahtijevaju plaćanje unaprijed postoje, to su obično veliki krediti (npr. stambeni). Obični nenamjenski krediti ili manje pozajmice od vas nikada ne smiju tražiti plaćanje unaprijed.

●       Garantiraju da ćete dobiti odobrenje. Ako zvuči predobro da bi bilo istinito, vjerojatno je. Zajmodavcima je u interesu dobiti posuđeni novac natrag, tako da nije logično da garantiraju odobrenje čak i onima s lošom kreditnom povijesti.

●       Imaju sumnjivu web stranicu. Obično izgled web stranice može odati mnogo o pouzdanosti zajmodavca. Vjerujte vašem instinktu i ukoliko vam nešto u vezi njegove web stranice ne štima, odustajte (brojne pogrešno napisane riječi, napadan dizajn, itd.)

 

19. travanj 2024 05:10