DVIJE REGATE U dva dana Krapanj je pokazao što zna na veslu i latinskom idru; S tim da su na veslu bile isključivo ženske ruke, a na latinskom idru isključivo muške

DVIJE REGATE

U dva dana Krapanj je pokazao što zna na veslu i latinskom idru. S tim da su na veslu bile isključivo ženske ruke, a na latinskom idru isključivo muške.

Tako su se Krapljani opredijelili, a žene su, sve mi se čini, potegle deblji kraj. Po jednom od najvrućih dana početka kolovoza, užežin Gospe od Anđela, valjalo je obući premda ljetnu, al ipak debelu žensku nošnju i zaveslati iz sve snage.

– Krapanj je kao otok bio poznat po roniocima, spužvarima, spužvama, poznat je i kao najniži naseljeni otok Mediterana, no priča o snažnoj krapljanskoj ženi bila je poznata samo nama – govori organizatorica regate Milena Mratinić. I ovom regatom, kaže, pričamo priču o ženi koja je nosila četiri kantuna kuće, o našim materama, babama, tetama koje su veslale do polja, a plivati nisu znale...

Ovo je bila sedma veslačka regata Krapljanki. Na startu se našla posada broda "Ankica Ćirova" s Veselom, Ankicom, Smiljkom i Bosom, u posadi broda "Nike Ćirova" veslale su Jelka, Mladenka, Darija i Orhideja, "Draganova" je bila s veslačicama Katicom, Mirjanom, Maricom i Ankicom, "Ribica" s Radom, Katarinom, Suzi i Darom te "Pekasova" s Elzom, Kristinom, Marijom i Milenom.

Najstarija veslačica ove je godine bila Smiljka Milutin (79), supruga krapanjskog ronioca Nike Milutina. Za nju je veslanje nekad bilo nešto najprirodnije, u regatama sudjeluje da se očuva uspomena, a u rukama, kaže, još ima snage...

Najposlije, na regatnom polju između Krapnja i Brodarice pobijedila je posada broda "Draganova" ŠB 4315, druga je bila posada "Pekasove" ŠB 537, a treća posada "Ribice".

Na samu Gospu od Anđela održana je i regata na latinsko idro. Najmlađa regata na šibenskom području, i ne bez ambicija. Utoliko, jedrile su, čak, i tri krapljanske posade: Tomislava Tanfare, Rina Jarama i Frane Jarama.

U goste su im došli Betinjani, Šepurinjani, Zlarinjani, no onda je na kraju sve skupa dobro smočila kiša! Preko krapljanske regate na latinsko idro u ono malo vremena poslije starta u 15 sati sručilo se nešto vjetra i puno kiše, onda je kiša ubila vjetar i nastupilo je najgore za sve – bonaca.

One koji su sve to podnijeli ništa nije spriječilo da poslije svega malo proslave i dadu sami sebi riječ da će dogodine i bolje i više, pa su već sada naručili bolje vrijeme...
 


Rezultati Krapanj, latinsko idro:
Gajete
1. 'Lipa moja', MU 1700, Jadranko Pavić
2. 'Mila', VD 1227, Boris Antić
3. 'Spuga', ŠB 6742, Rino Jaram
Leuti:
1. 'Jadranka', VD 998, Zoran Bešlin
2. 'Palma', ŠB 4166 Đorđe Ljuba
Kaići
1. Frane Jaram, ŠB 7186

Naslovnica Zanimljivosti

Najčitanije

PLAYBOY ZEČICA IZ PRIMOŠTENA Ena Friedrich, pravog prezimena Čobanov, magistra je povijesti umjetnosti kojoj nije nikakav problem skinuti se pred objektivom: Evo kako se riješila perverznjaka!

Ena Friedrich, pravog prezimena Čobanov, magistra je povijesti umjetnosti kojoj nije nikakav problem skinuti se pred objektivom: Evo kako se riješila perverznjaka!
Kaže se prvo pa muško, a Eni Friedrich bilo je prvo pa – Playboy! Primoštenka sa zagrebačkom adresom pravog prez...
Ena Friedrich, pravog prezimena Čobanov, magistra je povijesti umjetnosti kojoj nije nikakav problem skinuti se pred objektivom: Evo kako se riješila perverznjaka!