StoryEditorOCM

Spektakularno izdanje 51. magarećih utrka: Sve je isto 'ko' i lani, opet slavio Anđelino Perkov na tovaru Mišku

Piše Ante Talijaš
2. kolovoza 2018. - 11:28

Anđelino Perkov, 17-godišnji srednjoškolac na tovaru Mišku, u konkurenciji 12 jahača i magaraca, slavodobitnik je spektakularnog 51. izdanja 'Tribunjskih magarećih trka', koje su u organizaciji Turističke zajednice i Općine Tribunj održane u srijedu navečer pred više tisuća stranih i domaćih turista.

U velikoj finalnoj utrci Anđelino je na Mišku projurio stazom oko 'starog sela' na poluotoku i s velikom prednošću pred ostalim jahačima i magarcima suvereno prošao kroz cilj. Ovaj pobjednički dvojac tako je opravdao ulogu favorita koje su mu malim koeficijentom za pobjedu dodijelile brojne kladionice. Naime, Anđelino je s Miškom slavio i prošle godine, na jubilarnom 50. izdanju ove tradicionalne tribunjske manifestacije, koja je odavno postala turistički brand.

-Eto, drugu godinu za redom imam razloga za slavlje. Ova pobjeda još mi je slađa jer teško je u ovako jakoj konkurenciji obraniti titulu pobjednika. Miško još jednom je pokazao da je trenutno najbolji i najbrži magarac u Dalmaciji, a njegov vlasnik je Damir Vodanov iz 'Banovih Dvora' u Tišnjanskoj Dubravi' – kazao je pobjednik Anđelino Perkov.

Mladom Tribunjcu zlatnu medalju i pobjednički prijelazni pehar – brončanu statutu tovara akademskog kipara Kažimira Hraste, dodijelili su načelnik općine Tribunj Marko Grubelić i direktorica Ureda Turističke zajednice Josipa Jerkov.

Srebrnom medaljom okitio se 19-godišnji Roko Španja na magarcu Klokanu, koji je dojahao do drugog mjesta u finalnoj utrci.

Roko je po ocu Vodičanin, a po materi Tribunjac , pa je tako stekao pravo na trkama. Brončana medalja za treće mjesto pripala je debitantu, 16-godišnjem Jakovu Popovu, čija su braća Šimun i Roko višestruki pobjednici prethodnih godina.

Ovom najpoznatijom i najpopularnijom magarećom trkkom na 'svitu i okolici', uspješno je 'kormilario' prokušani voditeljski dvojac Kristijana Požarina Rakić i Goran Ferara.

19. travanj 2024 02:32