StoryEditorOCM
ZanimljivostiFilip Informatika

Suvremeni APP serverski sustav za poslovne korisnike  

Piše PROMO
29. ožujka 2018. - 11:58

FILIP INFORMATIKA d.o.o.
F. Tuđmana 7a, 21212 Kaštel Sućurac
OIB: 76370914231
T: +385 21 221100  F: +385 21 260023

W: www.filip.hr , E: info@filip.hr


Filip informatika d.o.o. je uspješno realizirala projekt „Proširenje APP serverskog sustava za poslovne korisnike”, za koji su joj odobrena bespovratna sredstva na natječaju “E-impus“. Realizacija projekta je trajala sedam mjeseci, a kroz projekt je nabavljena suvremena oprema za virtualizaciju servera – cloud serveri i inovirana ponuda usluga malim i srednjim tvrtkama na domaćem i inozemnom tržištu. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 531.818,75 kn, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 300.000,00  kn.

Cilj projekta je povećati kapacitete cloud APP serverskog sustava u Data centru tvrtke radi poboljšanja usluga najma računalnih resursa poslovnim korisnicima.

Sredstvima iz EU fondova je financirana nabava četiri servera i diskovnog polja za Hyper-V cluster, UPS-a, električnog dizel agregata i sustava za klimatizaciju serverskog Data centra. Virtualizacijom servera u cloud sustav se optimizira korištenje hardverskih resursa konsolidacijom postojećih servera, omogućava brza implementacija novih servisa, povećava stabilnost sustava i postiže visoka dostupnost servisa korisnicima usluga.

Ciljno tržište za najam računalnih resursa i usluga cloud computinga su rastuća mala i srednja poduzeća proizvodnog i uslužnog sektora fokusirana na razvoj kapaciteta kroz ulaganje u tehnološko osuvremenjivanje poslovanja. Realizacijom projekta ova poduzeća će dobiti kvalitetnu uslugu pohranjivanja poslovnih podataka „u oblaku“, kontinuiranu dostupnost podataka, maksimalnu zaštitu pohranjenih aplikacija i podataka, te znatno niže troškove čuvanja i zaštite podataka.

Ulaganjem u unaprjeđenje cloud serverskog sustava Filip informatika d.o.o. će unaprijediti kvalitetu usluga za poslovne korisnike, povećati produktivnost rada i zadržati poziciju među 10 vodećih informatičkih tvrtki u Splitu i među 100 u Hrvatskoj. Dodanom vrijednošću usluga i konkurentnim cijenama će   osigurati povećanje prihoda na domaćem tržištu i izvoz u EU, Srbiju i Bosnu i  Hercegovinu.

Dodana vrijednost projekta je izražena kroz otvaranje novih radnih mjesta u Data centru, jačanje informatičkog sektora i doprinos povećanju udjela Splitsko-dalmatinske županije u BDP-u IT industrije na nacionalnoj razini.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke Filip informatika d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


25. travanj 2024 03:30