StoryEditorOCM
ZanimljivostiŠibenski gimnazijalci u Bruxellesu

Šibenska pisma mila: Klapa "Gimnazijalke" zapjevat će i u Europskom parlamentu

Piše Šibenski.hr
26. ožujka 2018. - 16:03

Dvadeset učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić boravi ovaj tjedan u Bruxellesu, na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Ivane Maletić i Tonina Picule.

Gimnazija Antun Vrančić dio je programa "Škola ambasador Europskog parlamenta" (EPAS), a zastupnici Maletić i Picula s posebnim su ihzadovoljstvom odlučili ugostiti budući da oboje potječu iz Šibenika. U sklopu posjeta,Klapa Gimnazijalke koju čini dio učenica šibenske gimnazije, pod vodstvom profesorice Lorane Antunac, izvest će dvije izvorne šibenske pjesme u Europskomparlamentu, u utorak 27. ožujka u 14.00 sati.

- Veselim se što imam priliku biti domaćin šibenskim gimnazijalcima, a posebno mi je drago što je škola ambasador Europskog parlamenta. Radi se o programu kojeg od ranije podržavam jer povećava svijest mladih o važnosti europskih institucija čiji rad direktno utječe na njihov život. Šibenska pisma bit će šećer na kraju ovog posjeta", poručio je zastupnik Tonino Picula.

"Drago mi je što su nam u posjet došli učenici šibenske gimnazije i klapa "Gimnazijalke". Radujem se što će svoje teoretsko znanje o radu europskih institucija upotpuniti i ovim praktičnim iskustvom obilaska institucija i Bruxellesa te razgovora sa zastupnicima. Posebno mi je zadovoljstvo što će zahvaljujući svojim talentima i radu ostaviti trag i prenijeti duh i tradiciju naše klapske pjesme ovdje u središtu EU-a", istaknula je zastupnica Ivana Maletić

Šibenski gimnazijalci u Bruxellesu će provesti četiri dana, od ponedjeljka do četvrtka.

23. travanj 2024 22:21