StoryEditorOCM
ZanimljivostiPoludjelo vrijeme

Nit' je mašta nit' Photoshop, već zimsko proljeće: Zrela i prkosna višnja u snijegu

23. ožujka 2018. - 10:38

Klima se isprevrtala, nitko više ne zna po kakvom će vremenu usnuti, a u čemu se probuditi, na svakom se koraku komentira ovo zimsko proljeće.



Mašta i Photoshop zajedno jedva mogu zamisliti prizor s fotografije koju šalje Rade Vukša, nagrađivani inovator iz Šibenika. U njegovu dvorištu u Crnici susreli su se zdrav, zreo plod višnje na stablu i snijeg u Dalmaciji. Rano ljeto i zima jedno uz drugo, kao u onoj bajci kada je zla vještica glavnog aktera poslala da joj usred snježne studeni donese svježu voćku. I eto, da je junak zabasao kod Rade Vukše, ne bi pogriješio!



– Ovo u životu nisam doživio, a oduvijek se bavim višnjama, trešnjama i maslinama – začuđen je Vukša. Prvo je njegova višnja donijela uobičajeni urod lanjske godine u lipnju, kako je i red, a budući da se blago vrijeme protegnulo do u kasnu jesen, stablo je, prevareno toplinom, zametnulo nove cvjetove. Svi su otpali osim jednog iz kojeg se razvila višnja s fotografije i preživjela na grani svu ovogodišnju hladnoću. Zrela, crvena i prkosna, kao da je njezin štađun, a ne zimsko proljeće koje je počelo sa snijegom.

25. travanj 2024 09:14