StoryEditorOCM

Turnir u trijumfu i trešeti: Hoće ih karta - Gorki i Branko uzeli titulu prvaka i peti put

Piše Ante Talijaš
15. veljače 2018. - 10:17

U političkom životu brojnih država, pa tako i u Hrvatskoj, koalicija stranaka je dobitna kombinacija za sastavljanje i obnašanje vlasti. A "Koalicija", ekipa koju čine Gorki Juričev i Branko Samohod, bila je ponovno dobitna kombinacija za osvajanje titule pobjednika tradicionalnog 19. izdanja kartaškog vodičkog turnira u trijumfu i trešeti, koji se protekla tri tjedna odigravao u konobi "Dalmata", okupivši 14 parova.

Turnir je obilovao brojnim neizvjesnim mečevima u kojima je doslovno odlučivao jedan punat, a tako je bilo i u velikim finalu. Naime, nakon gotovo četiri sata igre "Koalicija" je svladala ekipu "Blatara" (Damir Čobanov i Ivica Mihić) rezultatom 10:9, dobivši trijumf u odlučujućoj, 19. partiji.

"Koalicija" je ovaj turnir osvojila treću godinu zaredom, a peti je to naslov ovog para od postojanja turnira. Gorki Juričev i Branko Samohod tako su još jednom potvrdili da su najbolji kartaški par u Vodicama.



– U kartama je potrebno imati sreće i to je igra u kojoj svatko svakoga može pobijediti. I oni lošiji igrači one bolje. Međutim, ako se igra veći broj partija i mečeva, dakle na duže staze, kao na ovom našem turniru, onda ipak do izražaja dođe znanje, koncentracija i uigranost – kazao je Gorki Juričev.

Uz zlatne medalje, pobjednici su dobili i novčanu nagradu. Poraženim finalistima "Blatarima" pripale su srebrne medalje, dok su se brončanim odličjima okitili Šime Ferara i Mladen Rakić ("Napolitanci").

Četvrtifinale: Napolitanci – Centralno krilo (Goran Radin – Mačukat) 10:7, Koalicija – Dea (Kristijan Srdarev i Siniša Rakić) 10:7, Magistrala (Antonio Skočić i Branimir Ergić) – Dvi live (Marko Roca i Frane Latin) 10:6, Blatari – Jure (Boris Šprljan i Veljko Alfirev) 10:9.

Polufinale: Blatari – Napolitanci 10:4, Koalicija – Magistrala 10:9.

Za 3. mjesto: Napolitanci – Magistrala 6:3. Finale: Koalicija – Blatari 10:9.

18. travanj 2024 10:13