StoryEditorOCM
ZanimljivostiJa u kupe, ti u špade

Ona je jedina dama na vodičkom turniru u "Trijomfu i trešeti": Danijela zna kako triba izmišat karte

Piše Ante Talijaš
23. siječnja 2018. - 13:48

Tijekom ovih "crnih" zimskih dana, u iščekivanju uskrsnih blagdana i početka turističke sezone, Vodičani vrijeme krate kartanjem. A kraj siječnja tradicionalno je rezervirana za turnir u "Trijomfu i trešeti". Tako je u konobi "Dalmate", u organizaciji UHBDDR-a "Boban", započelo 19. izdanje ovog turnira, koji je okupio 14 ekipa (parova).

Prvih godina, kada se krenulo s ovim organiziranim kartaškim nadmetanjem, na turniru bi se okupilo i više od 40 ekipa. Kartaši su ostarjeli, neki umrli, a mlađe generacije i ne mare za ovom drevnom dalmatinskom igrom. Ipak, i ovih 14 ekipa dovoljno je da turnir obiluje neizvjesnim partijama, povišenim tenzijama i svim dražima koje nosi igranje trijomfa i trešete. Na turniru se igra 13. kola, odnosno svatko sa svakim, a nakon toga osam bodovno najuspješnijih ekipa plasirat će se u četvrtfinale turnira i slijedi sustav eliminacija do velikoga finala.

Kuriozitet ovogodišnjeg turnira je da na njemu prvi put sudjeluje jedna pripadnica ljepšeg spola. Riječ je o Danijeli Storić koja igra u paru sa svojim suprugom Brunom pod imenom ekipe "Bibilo", inače, obiteljskim nadimkom Bruna.

- Je, malo je neobično vidjeti konobu punu muškaraca za kartaškim stolovima i među njima mene kao jednu ženu. Ali ne treba robovati stereotipima. Trijomfo, trešete i briškulu naučila sam igrati od malih nogu, prije više od 30 godina. Kada smo vidjeli oglas za prijave na turnir, suprug i ja odlučili smo se prijaviti. Pa, zašto ne bi probali i na turniru, jer u slobodno vrijeme često kući igramo na karte međusobno i s prijateljima. Premda nemamo turnirskog iskustva, možda nam se i posreći, a za uspjeh u kartama na prvome mjestu je sreća. Ipak, za ovaj premijerni nastup držimo se one poznate krilatice - važno je sudjelovati - kazala nam je Danijela Storić.

Ipak, prva dva dana turnira supružnike Storić nije pratila sreća. Ostvarili su jednu pobjedu i šest poraza.
Nakon sedam odigranih kola u vodstvu su "Napolitanci" (Šime Ferara i Siniša Rakić) s 12 bodova, slijede ih ekipe "Jure" (Boris Šprljan i Veljko Alfirev) i "Dea" (Kristijan Srdarev i Mladen Rakić) s 10 bodova.

Po osam osvojenih bodova imaju ekipe "Centralno krilo" (Goran Radin-Mačukat i Ervin Vučak), "Magistrala" (Antonio Skočić i Branimir Ergić), "Koalicija" (Gorki Juričev i Branko Samohod), "Okit" (Kristijan Lasan i Dragan Sladoljev), "Blatari" (Damir Čobanov i Ivica Mihić) i "Dvi live" (Frane Latin i Marko Roca). Ekipa "Domaći teren" (Emil i Omer Redžepović) ima šest bodova, a po četiri boda ekipe "Torkul" (Ante Talijaš i Tomislav Roca) i "Dišpet" (Zrinski Šprljan i Ivan Buklijaš).

Na pretposljednjemu mjestu je "Bibilo" (Danijela i Bruno Storić s dva boda, a na posljednjem "Legionari" (Joško Dunat i Marko Šprljan) s također dva osvojena boda.

21. travanj 2024 22:38