StoryEditorOCM
ZanimljivostiU srcu Šibenika

Iz restorana 'Pelegrini' objavili primamljiv oglas: evo što novi zaposlenik mora napraviti za bonus od 5000 eura

4. siječnja 2018. - 14:30

Restoran "Pelegrini", već drugu godinu zaredom najbolji u Hrvatskoj, smješten u srcu povijesne jezgre Šibenika, svojim je primamljivim oglasom na društvenim mrežama i službenoj stranici zaintrigirao mnoge čitatelje.

Riječ je oglasu za posao koji za sobom donosi i nagradu u vrijednosti od 5000 eura ako kandidati ostanu u "Pelegriniju" dvije godine te odluče produžiti ugovor daljnji niz godina. Oglas se odnosi na bilo koju poziciju unutar restorana, a ciljna skupina su mladi ljudi koji imaju afiniteta prema gastronomiji te žele učiti i raditi u dinamičnom okruženju, bez obzira na to imaju li iskustva u ugostiteljstvu ili ne.

Kontaktirali smo Luciju Bilandžić, voditeljicu odnosa s javnošću "Pelegrinija" koja nam je pojasnila detalje.
- Da, riječ je o istinitom oglasu, a razlog tome je stvaranje i edukacija novih ugostiteljskih kadrova, s ciljem poboljšanja Hrvatske kao gastronomske destinacije. Ono što mi želimo jest educirati mlade ljude i pokazati im da je ugostiteljstvo odličan karijerni odabir. Žao nam je da se ovim poslom mladi bave samo sezonski i tako ne vide pogodnosti ovoga posla. Osim što nudi neprestanu priliku za razvoj, edukaciju i putovanje, biti dio kulinarske ekipe u inozemstvu je veoma cijenjeno - kazala nam je Lucija i dodala kako će se onome tko produži ugovor uz nagradu osigurati i stalni radni odnos.

Kako nam je kazala, ovoga proljeća ekipa iz restorana "Pelegrini" u Šibeniku organizira Internacionalni kongres gastronomije i ugostiteljstva "Chefs' Stage", na kojem će se uz mnoštvo inozemnih gostiju, između ostaloga raspravljati i o edukaciji mladih profesionalaca u industriji.

- Ovo je fantastična prilika da pokažemo kako je ugostiteljstvo profesija koja zahtijeva izvrsnost. Nažalost, u Hrvatskoj se ona tako ne percipira. Cilj nam je našu gastronomiju podignuti na zavidan nivo - Lucijine su riječi.

Inače, Rudolf Štefan, vlasnik i višestruko nagrađivani kuhar, svaku sezonu uvodi nova jela na jelovnik, pa nije ni čudo što je ovaj restoran u nekoliko navrata proglašen kao najbolji. Osim toga cijenjeni su i izvan granica Lijepe naše što dokazuje članstvo u prestižnom udruženju "Jeunes restaurateurs d´Europe", a i britanski Telegraph prepoznao je njegovu kvalitetu te ga uvrstio u top pet destinacija za gourmet odmor u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 07:25