StoryEditorOCM
ZanimljivostiNe treba se bojati

Borba s teškom bolešću konačno iza nje: naša glumačka diva izgleda bolje nego ikad, a mnoge je dirnula i emotivnim priznanjem

Piše JL
22. prosinca 2017. - 09:56

Da između nje i dasaka koje život znače ne može stati ništa, ali i da s punim pravom nosi titulu glumačke dive, Ankica Dobrić pokazala je u najtežim životnim trenucima, a za svoje je iznimno glumačko umijeće jučer dobila i nagradu Najhistrionka, piše Jutarnji list.

Proces liječenja
Naime, dok je vodila bitku s karcinomom dojke, koju je i dobila zahvaljujući svojoj hrabrosti i pozitivnom stavu, Ankica Dobrić je pripremala, a na kraju i izvodila predstavu Mate Matišića “Gastarbajterski Božić”, u kojoj ima glavnu ulogu Marije. Upravo joj je gluma dala dodatni vjetar u leđa dok je prolazila kroz proces liječenja.

- Ne bih bila glumica da ne volim toliko svoj posao. Iznimno sam sretna zbog nagrade i osjećam se mnogo bolje. Naravno, bilo je naporno, ali uz podršku cijele ekipe, od pisca Mate Matišića, režisera Zorana Mužića i kolege Joška Ševe, koji su me čitavo vrijeme bodrili i bili strpljivi sa mnom, s lakoćom sam sve to izgurala. Jako sam zahvalna Zlatku Vitezu koji je rekao: “Pričekat ćemo Anči, ako bude mogla, ona će to raditi”, jer smatrao je da je to uloga baš za mene. Najvažnije je da čovjek prepozna kako pružiti ruku nekome u najtežim trenucima, a to je Zlatko napravio - naglasila je Ankica Dobrić. Puna energije i životnog elana ispričala je i kako se nosila s ulogom Marije u trenucima dok je vodila vlastitu životnu bitku.

Komedija

- Komična je stvar što ja umirem u toj predstavi. Nisam bila sigurna kako ću se uspjeti poistovjetiti s likom u tim trenucima, ali i to sam svladala. Nije mi bilo lako što umirem, ali mogu ja to. To je komedija, s vrlo životnim likovima, protkana svim emocijama, s mnogo smijeha, ali i suza i bilo ju je zadovoljstvo raditi. Sve se to događalo u vrijeme mojeg liječenja i čudila sam se sama sebi, ali na sceni je to sasvim druga energija i mogu sve odraditi - priča Dobrić, kojoj je ovo druga po redu nagrada Najhistrionka.
Glumici, koja je uvijek nesebično pomagala svima kojima je bilo teško, i kolege iz kazališta Gavelle u svibnju su odlučili pomoći u njezinoj bitki, odigravši predstavu “Nevidljivi”.

Podrška

- Bila sam jako dirnuta kad su mi kolege predložile da odigraju predstavu kojom bi mi novčano pomogli u liječenju jer nisam navikla da mi drugi pomažu. Rasplakala sam se, a onda mi je ravnatelj rekao da moram prihvatiti jer i ja sam svima pomagala. Dirnuta sam, zahvalna i sretna što su kolege u pravom trenu pokazali brigu, kao i moji prijatelji i obitelj - priča glumica. Iz svojeg je primjera izvukla i poruku za sve žene koje se bore s tom teškom bolešću.
- Ne treba se bojati. Treba se pokrenuti, vjerovati u sebe. Pozitivan stav je najvažniji, a ja sam prirodno pozitivna. Bilo mi je jako teško, ali uspjela sam sve to izgurati - zaključila je hrabra glumica.

20. travanj 2024 01:42