StoryEditorOCM
Zanimljivosti'Uljepšala djetinjstvo'

Iza nasmijane vanjštine skriva teške traume: život omiljene domaće glumice obilježen je brojnim tragedijama, a prebrodila je i neugodnu bolest

Piše PSD
3. prosinca 2017. - 17:04

Slavica Knežević uvijek je bila jedno od onih lica koja samom svojom pojavom donose toplinu, a kao lik u nekim od najpopularnijih serija domaće produkcije uveseljavala je brojna kućanstva. Još iz djetinjstva pamtimo njen glas iz 'Letećih medvjedića', a ni njene uloge u 'Smogovcima' i 'Bibinom svijetu' nisu ništa manje omiljene.

Rijetki su oni koji svojom pozitivom i vječno nasmijanim licem uspjevaju svoju vedrinu prenijeti na druge, a Slavičini prijatelji i kolege tvrde da to njoj polazi za rukom bez greške.

Mnogi upravo zato ne bi mogli ni pretpostaviti da se iza njene nasmijane vanjštine skrivaju brojne tragedije. Prvi šok doživjela je kada joj je, sa samo 23 godine, umrla sestra, a nekoliko godina nakon toga i majka, koja nije uspjela preboljeti kćerinu smrt.

Kao posebno stresan događaj u svome životu navodi i razvod od poznatoga glumca Marka Torjanca.

"Trebaju proći oko dvije godine da se riješimo bijesa, boli, krivnje, optuživanja, samooptuživanja, prihvaćanja poraza, a za mene je razvod uvijek poraz dviju osoba - preispitivanja sebe, partnera i cijelog tog odnosa. Najvažnije što se nakon toga dogodi jest to da si postao svjestan svojih novih prioriteta. Dijete je uvijek izvor, motiv i razlog zašto možemo dalje. Bit ću sasvim iskrena i reći još da je uvijek samo jedan od partnera sposoban pružiti djeci osjećaj da nisu izgubili svoj dom ni ljubav svojih roditelja. I to je uglavnom žena jer je ona čim je rodila već promijenila prioritete", ispričala je Slavica za 24 sata. 

S bivšim suprugom ima sina Jana koji joj je također priredio jedan od najtežih događaja u životu. Na njega je krajem 2009. naletio automobil dok je prelazio cestu. Zbog teških ozljeda glave bio je deset dana u komi, a poslije je išao na rehabilitaciju u Krapinske toplice, gdje je ponovno učio hodati i govoriti. Uz svoj trud i angažman obitelji, u tome je i uspio, ali Slavica ističe taj period kao najteži u životu.

U to joj je vrijeme dijagnosticiran i dobroćudni tumor na hipofizi, ali s neugodnom bolešću se također uspjela izboriti.


Iza nasmijane vanjštine skriva teške traume

19. travanj 2024 04:53