StoryEditorOCM
Zanimljivosti'DALMATINSKA PRINCEZA' Miljevčanka Andrijana Dujić, manekenka i studentica splitskog Sveučilišnog odjela za studije mora

Ljepota je prolazna, a faks je doživotan

Piše Petar Mikuličin
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
30. listopada 2017. - 11:15

Kako predstaviti lijepu Miljevčanku Andrijanu Dujić? Kao uspješnu studenticu, neokrunjenu ljepoticu, zaljubljenicu u more i Prominu, kao manekenku, traženu na revijama i u spotovima ili, jednostavno, kao djevojku koja se u životu vodi latinskim aforizmom "Carpe diem".
'Ajmo redom. Andrijana se manekenstvom počela baviti još u srednjoj školi...

Kninske vjenčanice

- Tada je u Kninu bio salon vjenčanica "Dva srca". Prijateljica iz razreda pozvala me da zajedno nosimo reviju za njih. Kad sam otišla na fakultet, u Split, nastavila sam u ondašnjoj agenciji "Power of dreams". Donijelo mi je to puno poslova, revija, snimanja, natjecanja... - govori nam Andrijana.
Jedno od tih natjecanja bio je i izbor za Miss Šibensko-kninske županije, koji se ove godine održao u Vodicama. Sudjelovanje na tom izboru ljepote ostalo joj je u lijepom sjećanju bez obzira što je ostala bez titule misice.
- Bio je užitak natjecati se u svojoj županiji s toliko lijepih žena. Proglašena sam drugom pratiljom, ali i stekla nova prijateljstva. To mi vrijedi puno više od lente - smatra lijepa Andrijana, koja je 2015. godine nastupila i na natjecanju za Kraljicu Dalmacije na Braču, gdje je osvojila lentu princeze.
Da Andrijani Dujić manekenski posao nije u prvom planu kad je riječ o životnim ambicijama, dokazuje i podatak da je stigla do pete godine Sveučilišnog odjela za studije mora. Buduća znanstvenica na fakultetu se bavi biologijom, ekologijom i morskim ribarstvom.
- Kad je netko lijep, to mu, zasigurno, olakšava život, ali svi znamo da je ljepota prolazna. Čvrsto sam na zemlji, učenje mi je prioritet. Produžila sam petu godinu kako bih se posvetila pisanju diplomskog. Odgojena sam na način da znam što želim u životu. A to je završiti faks, koji je stvarno zanimljiv. Bavimo se istraživanjem mora, ronjenjem. U kratkim crtama, uživamo u podvodnim ljepotama - otkriva nam studentica pete godine, koja će za nekoliko dana proslaviti 24. rođendan.
Kad nije na fakultetu, onda je na poslu. Ne na pisti, već u trgovini u kojoj radi preko student-servisa.
- Radim u jednoj splitskoj trgovini odjeće, ali i za hrvatsku "Adriona" kozmetiku. Zapravo, promoviram našu prirodnu kozmetiku. Nerijetko ulete snimanja i revije. Pogotovo ljeti. A to se ne odbija! – govori simpatična djevojka iz Oklaja.
Andrijanina je velika strast i ples. Još od malih nogu.

Zaljubljena u salsu

- Obožavam plesati. Sve je počelo s hip-hopom. Poslije sam se zaljubila u salsu. Plešem i bachatu, kizombu, reggaeton, a jedno kratko vrijeme guštala sam i u sambi. Prošloga sam ljeta dobila i nagradu za najbolji scenski nastup zajedno s pjevačem Johnnyjem Gitarom. Bilo je to na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu. U pjesmi "Crna mamba" na pozornici sam otplesala sambu, što je, očito, oduševilo žiri - prisjetila se naša sugovornica, kojoj, evidentno, ne fali elana.
Makar se gotovo sve njezine zanimacije mogu voditi pod pojmom "slobodno vrijeme", Andrijana ga ima vrlo malo. Svaki joj je dan, zapravo, ispunjen.
- Kad uhvatim par dana slobodnog, obavezno negdje otputujem. Zadnji je put to bilo u travnju. U Pariz, na Salsa kongres. Uskoro idem na novo putovanje. Uživam i u ljepotama naše Hrvatske. Volim provoditi vrijeme u prirodi. Posebno na mojoj Promini, gdje su posebni, neopisivi zalasci i izlasci sunca, miris trave, čistoća zraka. U svom Oklaju nerijetko i trčim. Zbog zdravlja. Ružno je vrijeme rezervirano za dobru knjigu - nabrajala nam je Andrijana.
Sa splitskom grupom "Diogen" Andrijana je snimala i spot za pjesmu "Mala crna haljina" gotovo kao rutinerka. Pamtimo je iz spota pjesme Olivera Dragojevića i Dupina "Ima mora", dok ju je Elvis Sršen "Noa" angažirao za spot pjesme "Ti si ta".
- "Mala crna haljina" je zgodna pjesma o ljubavnoj avanturi. No, ja sam romantičan tip, vezana za svog dečka. Avanture ne dolaze u obzir! – jasno poručuje Andrijana Dujić.

25. travanj 2024 12:22