StoryEditorOCM
ZanimljivostiJad i sramota

'Žlica maslinovog ulja 10 kuna!?' Bezobrazluk i paprene cijene na našoj obali prenerazile i poznatog chefa

Piše T.S.M.
3. srpnja 2017. - 21:41

Paprene cijene u ugostiteljskim objektima na obali malo koga ostavljaju ravnodušnim, a sezonski cjenik u jednom restoranu na Rabu šokirao je i Nikolu Lesara, pobjednika MasterChefa.

Lesar, koji koji živi i radi na Tajlandu, nakon dvije godine se vratio u Hrvatsku i ne može doći sebi od cijena, ali i zbog ponašanja vlasnika objekta.

- Onaj osjećaj kad se nakon 2 godine vratiš u rodnu zemlju, i požališ to istog trena. Žlica maslinovog ulja 10 kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikad nije bila naručena, 80...- nabraja na svom Facebooku Lesar kojega je ručak izašao vrtoglavih 2700 i nešto kuna te zaključuje: 'Jad i sramota. I još kad ti vlasnik veli da ga boli k***c za tvoje nezadovoljstvo. Ovo je moguće samo kod nas'.



Objava je izazvala burne reakcije, a dio pratitelja Lesara je napao da je mogao i očekivati visok račun s obzirom da se gostio ribom i škampima, na što im je jedna od komentatorica poručila: 'Kolko sam razumila, čovik uopće nije kuka na cijenu već na kvalitetu usluge i izmisljene artikle. Da se razumimo, ja mrzim kad naručin kavu od 8 kn, pa bude loša. Dakle nije problem u 8 kn, već u tome sta ako već idem u kafic popit kavu, triba kava bit kako spada. Tako i čovik s obrokom. Nije se zalia na cijenu vec na dobivenu uslugu.'.

Druga mu je savjetovala: 'Priznali mi ili ne Hrvatska je elitna destinacija i normalno da su sukladno tome i takve cijene. A ako jelo nije dobro ili ako je riba bila sirova jednostavno ne pojedeš, odmah reklamiraš i tražiš jače pečenu ribu . Ni u jednom restoranu neće naplatiti, pogotovo ne ovu cifru, ako jelo nije bilo pojedeno zato šta je loše pripremljeno.'.

Treća mu je, pak poručila: 'Odi u Splitu su škampi na bizaru pinku manje. I filet brancina je 90 kuna.'...
 

16. travanj 2024 11:45