StoryEditorOCM
ZanimljivostiLjiljana Stamenković

Kad je Bog dilija lipotu bija je široke ruke prema našim sugrađankama: Šibenčankama je suđena titula miss

Piše Katarina Rudan
28. svibnja 2017. - 13:37

Učiteljica razredne nastave Ljiljana Stamenković svoj radni vijek posvetila je odgoju i obrazovanju djece. Ljiljana to uspješno radi 21 godinu, a dobar dio slobodnog vremena posvetila je modnom svijetu. Trenutno je članica žirija castinga za izbor djevojaka koje će se u lipnju naći u finalu izbora Miss Šibensko-kninske županije za Miss Hrvatske. Ovo je jubilarna manifestacija, slavi 25 godina, pa Ljiljana, kao i vlasnici licencije izbora miss za Šibensko-kninsku županiju, šibenski pjevači Marko Škugor i Branimir Bubica, vjeruju da će šibenska pobjednica dobro proći na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta.



- Naša županija je rekorder po osvojenim titulama ljepote u proteklih 25 godina. Čak pet naših djevojaka ponijelo je titulu najljepše u Hrvatskoj, tri su bile pratilje i jedna djevojka miss fotogeničnosti. Vjerujem da ćemo taj trend zadržati jer i ove godine imamo prekrasne djevojke - kaže Ljiljana koja dugi niz godina radi i koreografiju s djevojkama te ih priprema za izbor.

I sama je u mladosti sa svojih šesnaest godina ušla u svijet mode.
- Kao srednjoškolka izabrana sam za jednu od manekenki tadašnje šibenske konfekcijske kuće "Revija" i manekenstvom sam se bavila do 24. godine te nosila revije uglavnom u dalmatinskim gradovima. Nakon toga sam imala dugu pauzu, udala se i postala majka. U svijet mode vratila sam se 1994. godine kad mi je Željko Koloper, producent u HNK u Šibeniku, predložio da budem voditeljica i koreografkinja u Scenskoj udruzi "Leona" u kojoj sam djelovala punu 21 godinu - govori Ljiljana. Radila je sa svim dobnim skupinama djevojčica i djevojaka, od pet do 25 godina.



- Kad nešto radite s ljubavlju i vidite rezultate svog rada, onda nije čudo što sam se do danas zadržala u tom poslu. Kroz "Leonu" je prošlo tisuće djevojčica i djevojaka i žao mi je što je prije dvije godine prestala s radom. Iskreno, nadam se da će je Željko opet pokrenuti - kaže Ljiljana i dodaje da je ponosna što je i danas sa svim djevojkama u prijateljskim odnosima, druži se s njima i to je veseli. Neke od njih su uspjele u svijetu mode, a Ljiljana kaže da je s njima radila prije svega kao pedagog.

- Odgajala sam ih i nisam im davala lažne nade, nikad ih nisam opterećivala time da će biti poznate i slavne. Naravno, kad sam prepoznala da neka djevojka ima predispozicije za manekenku ili model, posebno sam radila s njom kako bi spremna krenula u taj svijet. Svaka od tih djevojaka naučila je biti samostalna, naučila strani jezik, dobila samopouzdanje, odlazila na putovanja, snimanja i upoznavala nove ljude i običaje - govori Ljiljana. Naglašava da je i s roditeljima uvijek "igrala otvoreno" te im u startu dala do znanja što ih očekuje i u čemu moraju sudjelovati.



- Uvijek im govorim da je manekenstvo posao kratkog vijeka i da djevojke moraju završiti srednju školu ili fakultet. Izuzetno sam sretna što su mnoge poznate šibenske manekenke uspjele na oba polja. Danas su među njima profesorice, liječnice, pravnice, novinarke i druga zanimanja, dobre su i uspješne radnice, a neke i majke - kaže na kraju Ljiljana.


PET GRACIJA
Čak pet naših djevojaka ponijelo je titulu najljepše u Hrvatskoj

21. travanj 2024 11:00