StoryEditorOCM
LifestyleAKO NE ZNATE DI VAM JE JUTROS MUŽ, MI ĆEMO VAM REĆI

Najljepše hrvatske mame jučer stigle u 'Scalu' , večeras veliko finale u kazalištu

1. lipnja 2019. - 11:46

Ako ne znate di vam je jutros muž sija na kavu, velika je vjerojatnost da ćete ga sresti na u kafića "Skala" na Vanjskom. Zašto tamo i kako znamo?

A neće ni vama trebati crtati zašto kad vam kažemo da su u istoimenom hostelu smještene najljepše mame Hrvatske, njih 13, što ih je Maja Gnjidić Verdecchia, Šibenka s talijanskom adresom i vlasnica licencije za istoimeni izbor, dovela u svoj rodni grad. U Šibeniku će se večeras četvrti put održati izbor "Najljepša mama Hrvatske", u dvije kategorije. U prvoj, u kojoj se nalazi osam natjecateljica iz svih krajeva Lijepe naše, u konkurenciji će biti osam mama u dobi između 23 i 39 godina. A u drugoj kategoriji, nazvanoj "Dijamant", bit će pet natjecateljica u najboljim, zrelim godinama, onima između 40 i 53.
– Mame će se predstavljati u dnevnim i večernjim kreacijama, u svojoj odjeći koja pokazuje njihov osobni stil, ali će se predstaviti i u onome u čemu su talentirane – u pjevanju, šivanju, slikanju, plesu, pa čak i u kuhanju. Imale smo lani jednu natjecateljicu koja je na pozornicu donijela tijesto za štrukle, pa ga je tamo razvaljala – vele nam Ljilja Stamenković i Maja Vukina Bogović, lijeva i desna ruka organizatorice, kojima od ove godine pomaže i Ivana Škugor, supruga šibenskog slavuja Marka Škugora, koja je također bila finalistica ovog izbora prošlih godina. Da to nije fraza, da se u ovom izboru ne gleda samo fizički izgled, (lijepom) glavom i bradom potvrđuje i sama Maja Vukina Bogović, koja je također jedna od prvih pobjednica ovog izbora. A ona ne samo da je akademska slikarica, nego je i knjižničarka, direktorica i voditeljica biblioteke u Klanjecu. Njezina su djela Šibenčani – i brojni turisti – već imali prigode vidjeti na ovogodišnjem "Uskrsnom doručku" na šibenskoj rivi, koji je krasila golema pisanica s katedralom svetog Jakova i Tvrđavom svetog Nikole, njezin autorski rad.
Ljilja je, pak, curama u petak bila mentorica na temu kako hodati, kako se predstaviti publici, žiriju i kamerama, kako prebroditi tremu. Zanat je već davno ispekla u modnoj agenciji "Leona", u kojoj je istome učila čitav niz dosadašnjih šibenskih misica – zadnja je bila Maja Spahija.
Najljepši trg Hrvatske, onaj ispred katedrale i vijećnice, otpao je, nažalost, u zadnji tren zbog vremenske prognoze, najavljene kiše i jake bure. Program u šibenskom kazalištu vodit će mlade, ali već prokušane šibenske voditeljske snage, Matea Erceg Papak i Valerio Baranović, a za dobro raspoloženje i štimung pobrinut će se sve popularniji šibenski pjevač Mile Perkov. U svakom slučaju, nisu svi izbori dosadni kao oni za EU. Na izboru za najljepšu mamu Hrvatske nema apstinenata. Svi bi glasali, i to više puta. Za svog preferencijskoga kandidata, odnosno kandidatkinju.Zbog programa!

26. travanj 2024 21:36