AKO NE ZNATE DI VAM JE JUTROS MUŽ, MI ĆEMO VAM REĆI Najljepše hrvatske mame jučer stigle u 'Scalu' , večeras veliko finale u kazalištu

AKO NE ZNATE DI VAM JE JUTROS MUŽ, MI ĆEMO VAM REĆI

Ako ne znate di vam je jutros muž sija na kavu, velika je vjerojatnost da ćete ga sresti na u kafića "Skala" na Vanjskom. Zašto tamo i kako znamo?

A neće ni vama trebati crtati zašto kad vam kažemo da su u istoimenom hostelu smještene najljepše mame Hrvatske, njih 13, što ih je Maja Gnjidić Verdecchia, Šibenka s talijanskom adresom i vlasnica licencije za istoimeni izbor, dovela u svoj rodni grad. U Šibeniku će se večeras četvrti put održati izbor "Najljepša mama Hrvatske", u dvije kategorije. U prvoj, u kojoj se nalazi osam natjecateljica iz svih krajeva Lijepe naše, u konkurenciji će biti osam mama u dobi između 23 i 39 godina. A u drugoj kategoriji, nazvanoj "Dijamant", bit će pet natjecateljica u najboljim, zrelim godinama, onima između 40 i 53.
– Mame će se predstavljati u dnevnim i večernjim kreacijama, u svojoj odjeći koja pokazuje njihov osobni stil, ali će se predstaviti i u onome u čemu su talentirane – u pjevanju, šivanju, slikanju, plesu, pa čak i u kuhanju. Imale smo lani jednu natjecateljicu koja je na pozornicu donijela tijesto za štrukle, pa ga je tamo razvaljala – vele nam Ljilja Stamenković i Maja Vukina Bogović, lijeva i desna ruka organizatorice, kojima od ove godine pomaže i Ivana Škugor, supruga šibenskog slavuja Marka Škugora, koja je također bila finalistica ovog izbora prošlih godina. Da to nije fraza, da se u ovom izboru ne gleda samo fizički izgled, (lijepom) glavom i bradom potvrđuje i sama Maja Vukina Bogović, koja je također jedna od prvih pobjednica ovog izbora. A ona ne samo da je akademska slikarica, nego je i knjižničarka, direktorica i voditeljica biblioteke u Klanjecu. Njezina su djela Šibenčani – i brojni turisti – već imali prigode vidjeti na ovogodišnjem "Uskrsnom doručku" na šibenskoj rivi, koji je krasila golema pisanica s katedralom svetog Jakova i Tvrđavom svetog Nikole, njezin autorski rad.
Ljilja je, pak, curama u petak bila mentorica na temu kako hodati, kako se predstaviti publici, žiriju i kamerama, kako prebroditi tremu. Zanat je već davno ispekla u modnoj agenciji "Leona", u kojoj je istome učila čitav niz dosadašnjih šibenskih misica – zadnja je bila Maja Spahija.
Najljepši trg Hrvatske, onaj ispred katedrale i vijećnice, otpao je, nažalost, u zadnji tren zbog vremenske prognoze, najavljene kiše i jake bure. Program u šibenskom kazalištu vodit će mlade, ali već prokušane šibenske voditeljske snage, Matea Erceg Papak i Valerio Baranović, a za dobro raspoloženje i štimung pobrinut će se sve popularniji šibenski pjevač Mile Perkov. U svakom slučaju, nisu svi izbori dosadni kao oni za EU. Na izboru za najljepšu mamu Hrvatske nema apstinenata. Svi bi glasali, i to više puta. Za svog preferencijskoga kandidata, odnosno kandidatkinju.Zbog programa!

Naslovnica Lifestyle

Najčitanije

Zelena prijestolnica Priča iz zemlje u kojoj je divota živjeti: imaju po četiri tisuće eura plaću i sve im je na struju; Brodovi, ribarstvo, što god su takli u zlato su pretvorili, evo i kako (FOTO)

Priča iz zemlje u kojoj je divota živjeti: imaju po četiri tisuće eura plaću i sve im je na struju; Brodovi, ribarstvo, što god su takli u zlato su pretvorili, evo i kako (FOTO)
Nije jesen svuda ista. U Dalmaciji je bilo toplo, temperature još visoko iznad 25 stupnjeva i u jednom takvom su...
Priča iz zemlje u kojoj je divota živjeti: imaju po četiri tisuće eura plaću i sve im je na struju; Brodovi, ribarstvo, što god su takli u zlato su pretvorili, evo i kako (FOTO)